Microsoft heeft Activision Blizzard overgenomen

Microsoft heeft Activision Blizzard overgenomen

De deal is rond

Microsoft heeft de overname van Activision Blizzard afgerond.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd via Xbox Wire. Het gaat om de grootste overname binnen de game-industrie ooit. Daardoor is Microsoft nu eigenaar van de uitgever en diens diverse gamefranchises.

Microsoft gaf begin vorig jaar aan ongeveer 68,7 miljard dollar te willen betalen voor de overname van Activision Blizzard. Naast Call of Duty is Activision Blizzard ook eigenaar van franchises als World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater. Ook is King onderdeel van het bedrijf, een ontwikkelaar van mobiele hits als Candy Crush. Studio's als Infinity Ward, Toys for Bob, Sledgehammer Games, Treyarch en Raven Software worden ook eigendom van Microsoft.

Xbox-baas Phil Spencer: "Als één team zullen we leren, innoveren en aan onze belofte om het plezier en de saamhorigheid van gaming naar meer mensen te brengen voldoen. We gaan dit doen binnen een cultuur waarin iedereen wordt gemotiveerd hun beste werk te leveren, waar iedereen welkom is en dat gecentreerd is rondom 'gamen voor iedereen'. (...) Zoals beloofd zullen we meer games op meer plekken beschikbaar stellen - en dat begint nu doordat we cloudstreamingdiensten en spelers de mogelijkheid geven om Activision Blizzard-games in de Europese Economische Ruimte te streamen, zoals beloofd aan de Europese Commissie."

Hoewel het niet bekend is wanneer Activision Blizzard-games op Game Pass verschijnen, laat Spencer weten dat men vandaag begint aan het werk van diens games naar de service te brengen. "We zullen de komende maanden meer details delen over wanneer dat gebeurt." Onlangs liet Activision Blizzard al weten dat het bij het doorgaan van de overname van plan is om diens games in 2024 op Xbox Game Pass te plaatsen.

Daarnaast is aangekondigd dat Bobby Kotick, de huidige CEO van het bedrijf, tot eind dit jaar aangesteld blijft als CEO. Hij zal daarbij wel direct aan Phil Spencer rapporteren. Dit zodat de transitieperiode zo vloeiend mogelijk verloopt.

Nadat Microsoft vorig jaar de intentie om het bedrijf over te nemen bekendmaakte, werd de deal wereldwijd door waakhonden geanalyseerd. In de meeste regio - waaronder de Europese Unie - werd de overname goedgekeurd. De Amerikaanse Federal Trade Commission ging niet akkoord en sleepte Microsoft zelfs voor de rechter, maar verloor die rechtszaak.

De Britse Competition and Markets Authority ging ook niet akkoord, maar gaf nadat de FTC de rechtszaak verloor aan weer met Microsoft om tafel willen zitten. Om de CMA tegemoet te komen, heeft Microsoft aangekondigd dat Ubisoft de rechten krijgt op het uitbrengen van Activision Blizzard-games op clouddiensten. Dat bleek te volstaan: eerder vandaag gaf de CMA aan akkoord te gaan met de overname.

"We willen aan de miljoenen fans van Activision-, Blizzard- en King-games meegeven dat vandaag een goede dag is om van gamen te houden", zo beëindigde Spencer zijn open brief. "Jullie zijn het hart en de ziel van deze franchises en we zijn vereerd dat jullie onderdeel uitmaken van onze gemeenschap. Of je nou op Xbox, PlayStation, Nintendo, pc of mobiel speelt: je bent hier welkom, ook al speel je je favoriete franchise niet op Xbox. Want wanneer iedereen speelt, winnen we allemaal."

Meer weten over de Activision Blizzard-overname en wat dit betekent voor gamers en de industrie? Lees dit uitgebreide artikel.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Na endlich!!!! Super nieuws.

[Reactie gewijzigd door bleacdemon op 13 oktober 2023 - 15:20]

1
test

Raven en ID software weer under the same roof. Hexen, Heretic.. Please

3

Aanbevolen voor jou