Huisregels

Op Gamer.nl worden vaak mooie discussies gevoerd onder nieuwsberichten, artikelen en video’s. Dit zijn vaak gezellige gesprekken, soms snedige commentaren en andere keren weer ronduit grappige commentaren. Al deze comments dragen bij aan het positief-kritische gevoel dat Gamer.nl wil uitstralen. Om dit soort discussies te waarborgen, zijn er een aantal huisregels die gelden op Gamer.nl.

1. Discriminatie wordt niet getolereerd

Deze regel spreekt voor zich. Op geen enkele manier wil Gamer.nl geassocieerd worden met individuen die zich willens en wetens negatief uitlaten over bevolkingsgroepen, mensen kleineren vanwege een seksuele voorkeur of negatief refereren aan etniciteit van anderen.

2. Aan schelden heeft niemand wat

Het gebruiken van scheldwoorden draagt op geen enkele manier bij aan het voeren van een goede discussie. Ook al stoort het jou niet, anderen worden mogelijk wel afgeschrikt. Houd je in, het gaat maar om een spelletje waarschijnlijk.

3. Respecteer elkaars mening

Het kan zijn dat je het niet eens bent met een mening van iemand anders. Prima, laat dit ook zeker blijken, maar verval niet in het uitschelden of beschuldigen van anderen. Hierdoor ontstaan vervelende welles-nietes-discussies waar niemand wat aan heeft. Opruiend gedrag wordt niet geaccepteerd en resulteert in verwijderde berichten of een ban.

4. Link niet naar illegaal materiaal

Expliciete links naar sites waarop illegaal materiaal is te downloaden, worden verwijderd op Gamer.nl. Ook het actief oproepen tot het downloaden van illegaal materiaal, wordt niet getolereerd. Op Gamer.nl zitten nette consumenten.

5. Zelfpromotie; doe het met mate

Een toffe video op YouTube staan? Laat het vooral weten in de comments. Iets moois gemaakt en op Pinterest gezet? Zet die link maar neer! Tot twintig keer toe linken naar een artikel van je eigen fansite of het nu relevant is of niet? Nee, doe dat maar niet.

6. Haal geen oude koeien uit de sloot

Het kan voorkomen dat je het grondig oneens bent met de mening van Gamer.nl of je medebezoekers. Dat kan uiteraard. Maak er echter geen kruistocht van om onder ieder artikel te verkondigen dat je het nog altijd niet eens bent met het artikel dat drie weken eerder geplaatst was. Of dat je dat ene lid nog steeds niet snapt omdat ‘ie Call of Duty niet leuk vindt.

7. Blijf on-topic

Houd het in de reacties over het onderwerp dat in het artikel wordt besproken. Voor off-topic discussies is hier helaas geen plek. Je kan altijd andere gebruikers een DM sturen.

8. Respecteer de mods

Onze mods en redactie doen hun best om Gamer.nl een prettige plek voor iedereen te maken. Om deze reden worden reacties verwijderd en gebruikers eventueel geband. Respecteer de mods en ga geen discussies aan in de comments. Bij twijfel vragen we je een mail naar redactie@gamer.nl te sturen. Ga je toch in op het moderatiebeleid in de reacties, dan riskeer je een ban.

Verder sporen we iedereen uiteraard om vrolijk verder te discussiëren onder de artikelen. Mocht je de huisregels niet respecteren, wordt de reactie verwijderd. Bij ernstige overtredingen krijgt de desbetreffende gebruiker per direct een ban.