CMA houdt overname Activision Blizzard door Microsoft tegen

CMA houdt overname Activision Blizzard door Microsoft tegen

Vanwege zorgen over de cloudgamingmarkt

De Britse Competition and Marketing Authority (CMA) houdt de overname van Activision Blizzard door Microsoft tegen.

Dat maakt de waakhond bekend. De overname is daardoor mogelijk van de baan. De CMA is van mening dat de acquisitie negatieve gevolgen kan hebben op het gebied van concurrentie in de groeiende cloudgamingmarkt. Dat zou volgens de commissie leiden tot minder keuze voor gamers in het Verenigd Koninkrijk. Microsoft heeft de zorgen die de CMA al uitte tijdens het bekendmaken van de voorlopige uitspraak in februari niet kunnen wegnemen.

De CMA is van mening dat Microsoft al een sterke positie in de cloud heeft en vindt het aannemelijk dat het bedrijf Activision-games in de toekomst exclusief wil maken voor diens cloudgamingservice. Een nog groter Microsoft zou innovatie in de groeiende tak ondermijnen, aldus de waakhond.

Microsoft en Activision Blizzard gaan tegen de beslissing in beroep, zo meldt Bloomberg. "We blijven volledig toegewijd aan deze overname en gaan in beroep", vertelt Microsoft-directeur Brad Smith. Hij is van mening dat de beslissing van de CMA technologische innovatie juist ontmoedigt. "De bevindingen van de CMA spreken de ambities van het Verenigd Koninkrijk om een aantrekkelijk land te zijn om technologiebedrijven te bouwen tegen," zo laat Smith weten. Wanneer de bedrijven het beroep indienen, is nog niet bekend.

De uitspraak is een flinke tegenvaller voor Microsoft. Microsoft zou vrij zeker zijn dat het toestemming voor de overname zou krijgen van de Europese Commissie en het Britse Competition and Markets Authority. Bronnen van The New York Post meldden zelfs dat Microsoft de overname al wilde afronden, ondanks de rechtszaak die de Amerikaanse FTC aanspande.

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het Activision Blizzard wil overnemen voor een bedrag van 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. De Europese Commissie doet op 22 mei uitspraak. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Zolang IK maar meer games krijg op MIJN GamePass. De rest is bijzaak.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou