Britse CMA keurt Activision Blizzard-overname door Microsoft officieel goed

Britse CMA keurt Activision Blizzard-overname door Microsoft officieel goed

De overname kan nu in principe doorgaan

Het Britse Competition and Markets Authority (CMA) heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft officieel goedgekeurd.

Dat nieuws kwam vanochtend naar buiten. Eerder keurde de CMA de overname af, in tegenstelling tot vele andere landen en regio, zoals de Europese Unie. Microsoft heeft om CMA toch overstag te krijgen een deal met Ubisoft gesloten. De Franse uitgever mag Activision Blizzard-games via de cloud gaan aanbieden, al is er op dit moment nog enige onduidelijkheid of dit alleen voor specifieke regio of wereldwijd geldt.

De CMA besloot als reactie daarop de overname opnieuw te analyseren, en heeft nu diens goedkeuring gegeven. "De nieuwe deal weerhoudt Microsoft er van om concurrentie tegen te houden in de Britse cloudmarkt. Ubisoft krijgt daarmee het recht om Activision-content via diverse zakenmodellen aan te bieden, waaronder via abonnementen voor meerdere games. Hierdoor kunnen cloudgamingaanbieders ook andere besturingssystemen dan Windows blijven gebruiken voor Activision-content."

Sarah Cardell, de chief executive van de CMA, meldde het volgende: "We hebben helder naar Microsoft gecommuniceerd dat de deal tegengehouden zou worden, tenzij ze onze zorgen zouden wegnemen. Nu de cloudstreamingrechten van Activision-games naar Ubisoft zijn gegaan, hebben we er voor gezorgd dat Microsoft deze belangrijke en snel groeiende markt niet in de houdgreep kan houden."

Verwacht wordt dat de overname nu snel wordt doorgezet - volgens geruchten zou dit later vandaag al kunnen gebeuren, al is volgende week ook een optie. Onlangs liet Activision Blizzard al weten dat het bij het doorgaan van de overname van plan is om diens games in 2024 op Xbox Game Pass te plaatsen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Microsoft heeft om CMA toch overstag te krijgen een deal met Ubisoft gesloten. De Franse uitgever mag in Groot-Brittannië Activision Blizzard-games via de cloud gaan aanbieden." Betekend dit dat alleen in Groot-Brittannië Ubisoft de games van ABK via de Cloud gaat aanbieden op verschillende platformen? De rest van de wereld via Xbox Cloud Gaming? Just checking...

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 13 oktober 2023 - 07:19]

1
test

Ik heb dat gedeelte lichtelijk aangepast - er is nog altijd veel onduidelijkheid over hoe de deal met Ubisoft precies in elkaar steekt. Het oorspronkelijke persbericht van Ubisoft maakt geen melding van specifieke regio, maar zegt ook niet wereldwijd: https://news.ubisoft.com/en-gb/article/6kzUNk6z4BnQTSxgoVHy4H/activision-blizzard-games-coming-to-ubisoft Zoals je in de url kunt zien is het persbericht echter wel specifiek op de Britse Ubisoft-site geplaatst. Mocht een van onze lezers toevallig een officiële bron hebben waar dit wél wordt verduidelijkt, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Maar het zou goed kunnen dat dit pas bij het officieel maken van de overname - of zelfs pas ergens daarna - wordt verduidelijkt.

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 13 oktober 2023 - 07:24]

2

Vanuit het officiële persbericht op www.gov.uk: "In August this year Microsoft made a concession that would see Ubisoft, instead of Microsoft, buy Activision’s cloud gaming rights. This new deal will put the cloud streaming rights (outside the EEA) for all of Activision’s PC and console content produced over the next 15 years in the hands of a strong and independent competitor with ambitious plans to offer new ways of accessing that content. The new deal will stop Microsoft from locking up competition in cloud gaming as this market takes off, preserving competitive prices and services for 👉UK cloud gaming customers. 🤷‍♂️ It will allow Ubisoft to offer Activision’s content under any business model, including through multigame subscription services. It will also help to ensure that cloud gaming providers will be able to use non-Windows operating systems for Activision content, reducing costs and increasing efficiency." Klinkt alsof het alleen om de UK gaat voor 15 jaar. Ik dacht eerst dat het voor de gehele wereld van toepassing was, maar dat is misschien nog steeds niet helemaal helder.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 13 oktober 2023 - 07:30]

2
test

Volgens mij is het wereldwijd, daarom was ook verhaal of eu op nieuw naar deal moest kijken, maar die zagen geen bezwaar.

-1
test

@Bart81 (ik reageer even zo omdat ik niet op je andere bericht kan reageren): Met de nadruk op 'klinkt als'. Misschien verwoordt gov.uk het alleen zo omdat ze het vooral belangrijk vinden wat er in het Verenigd Koninkrijk gebeurt. Lastig in te schatten nog. We gaan het zien!

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 13 oktober 2023 - 07:34]

2

Ja, eens! Ergens natuurlijk wel een beetje narcistisch als dat echt de reden is. 😂 Omdat het over zoiets groots gaat lijkt mij dat ze in een officiële statement, dat heel de wereld leest, dan zeggen "world wide" of zoiets. I.p.v. we zeggen nu UK maar eigenlijk geldt het voor de rest van de wereld ook. Of misschien mogen ze het niet bepalen voor de rest van de wereld en alleen aangeven hoe ze het in eigen land willen zien. We gaan het meemaken. In ieder geval fijn dat deze poppenkast eindelijk is afgerond.

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 13 oktober 2023 - 08:18]

1

Deze aanpassing is alleen gedaan voor de CMA en die gaat alleen over de UK, de EU heeft ook al aangegeven dat MS die aanpassing niet voor de EU markt hoeft te doen. Al ben ik het met je eens dat de tekst in het originele artikel ook niet heel duidelijk is.

3

Hallelujah!

3

Aanbevolen voor jou