De 10 beste PS5-games

De PlayStation 5 is al een tijd uit, en in die tijd is er meer dan een handvol goede games verschenen. Hieronder houden we een lijst bij met PS5-titels die Gamer.nl aanraadt, op willekeurige volgorde.

Een PlayStation 5-game definiëren is wellicht lastiger dan het klinkt; de grenzen tussen consolegeneraties vervagen immers steeds verder. Om het toch duidelijk af te bakenen, moeten games in de lijst officieel zijn verschenen voor PlayStation 5 óf een next-gen update hebben gehad. Titels met backward compatibility-voordelen tellen dus niet mee.

Onderstaande games zijn volgens de redactie de beste games die je momenteel op het platform kunt spelen. We zitten al even in de levenscyclus van de PS5 en hebben daardoor een prachtig lijstje.

Laatste update: 18 oktober 2023

Horizon Forbidden West

De kracht van Horizon Forbidden West schuilt in de pure verbijstering wanneer je als Aloy het ‘Verboden Westen’ verkent. De prachtige landschappen, uiteenlopende stammen en imposante robotdino’s zijn alles wat de geprezen voorganger beloofde. Daarbij is de wereld van de game zorgvuldig gevuld met boeiende verhalen en spannende gevechten, zonder dat de game de tijd van spelers verdoet. Soit, de Forbidden West vindt nergens het wiel opnieuw uit en is vooral ‘groter en beter’, maar juist daarom zo ontzettend fijn om tientallen uren aan te spenderen. Bovendien vestigt het Aloy definitief als een van de meest herkenbare gamepersonages van het moment.

Lees de Horizon Forbidden West-review

Horizon forbidden West

Street Fighter 6

Door de gelikte presentatie, inventieve besturing en de uitgebreidste singleplayer-ervaring die de franchise ooit heeft gehad, is Street Fighter 6 toegankelijker dan ooit. Het spel oogt geweldig en speelt zelfs nog beter. Dit is zonder twijfel een van de leukste vechtspellen van de afgelopen tijd – en daarmee ook een van de beste delen uit de reeks.

Lees de Street Fighter 6-review

Street Fighter 6

Marvel's Spider-Man 2

Marvel's Spider-Man 2 is een vervolg volgens het (superhelden)boekje, en daar is verder niets mis mee. Hoewel de open wereld vergelijkbaar is, en de gameplay niet bijster veel is veranderd, maken de thema's van de game een diepe indruk. Spider-Man 2 is daarnaast het toppunt van Sony's blockbusters, vol spectaculaire superheldengevechten en een letterlijk naadloos wisselsysteem tussen Miles en Peter. Het is pure plezier en daarom een absolute aanrader voor de PlayStation 5.

Lees hier de Spider-Man 2-review

Spider-Man 2

Elden Ring

Wie had gedacht dat FromSoftware’s Dark Souls-formule in een open wereld zó zou slagen? Op nonchalante wijze werpt Elden Ring spelers in The Lands Between, waar ze min of meer zelf moeten uitzoeken wat er te doen is. En dat is voor iedereen anders: een draak die uit het niets opduikt, een eenzame vrouw die vraagt om een knuffel of een lift die naar een gigantische ondergrondse kerker vol vijanden en een tussenbaas leidt. Hoewel de systemen van Elden Ring soms onnavolgbaar zijn en spelers regelmatig genadeloos hard sterven, is het gevoel van ontdekking in die absurde, ontzettende wereld de game alle moeite waard. Sterker nog, wat ons betreft is Elden Ring voor PlayStation 5-bezitters verplichte kost.

Lees de review van Elden Ring

 

Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 is de beste rpg in jaren. Het spel is niet voor iedereen gemaakt en bevat vooral voor niet-D&D'ers een steile leercurve. Maar wie bereid is er in te duiken, vindt een game die je meer keuzevrijheid biedt dan we ooit in genregenoten zagen.

Lees de Baldur's Gate 3-review

Baldur's Gate 3

Ratchet & Clank: Rift Apart

Het langverwachte nieuwe Ratchet & Clank-deel is misschien niet de beste PlayStation 5-titel, maar waarschijnlijk wel de leukste. In feite is Rift Apart een speelbare Pixar-film van zo’n zeven uur, waarin de Lombax en de robot prachtige planeten bezoeken en vrienden maken met de aandoenlijke Rivet. De game is verder met name een fantastisch toonbeeld voor de PlayStation 5: in een mum van tijd laden nieuwe planeten en andere dimensies in, waardoor de chaotische vuurgevechten soms aanvoelen als een kleurrijke achtbaan. Eentje die je niet per se jaren bijblijft, maar wel perfect is om mee te beginnen als verse PS5-bezitter.

Lees de Ratchet & Clank: Rift Apart-review

 

Final Fantasy 16

Vergeleken met de vorige delen is Final Fantasy 16 behoorlijk anders. Niet alleen is de toon erg volwassen, maar is het qua actie bijna een actiegame geworden. Dat werkt ontzettend goed: vechten voelt heerlijk soepel en de game gooit epos na epos op je bord. Final Fantasy 16 zit daarnaast vol wendingen en aangrijpende momenten, waardoor het bijna een essentiële PS5-game is.

Lees de Final Fantasy 16-review

final fantasy 16

Hades

Eens in de zoveel jaar verschijnt er een indiegame die de industrie op z’n grondvesten doet schudden. Hades, van de al gerenommeerde ontwikkelaar Supergiant Games, is de meest recente titel uit die lijst. Eigenlijk weet geen andere roguelike zoveel elementen perfect uit te voeren: van de oneindige herspeelbaarheid dankzij de uiteenlopende builds tot de ultrasoepele hack ’n slash-gameplay. Daarbij heeft Hades stijl: een aantrekkelijk kleurenpalet, nog aantrekkelijkere goden en een heerlijke metalsoundtrack.

Lees de Hades-review

Hades

God of War Ragnarök 

Na vier jaar wachten werd het verhaal van Kratos en zijn zoon eindelijk hervat. Maakt het de verwachtingen waar? Op narratief vlak absoluut. Kratos' persoonlijkheid schittert terwijl hij Atreus met man en macht probeert te behoeden voor een profetie, waarvan de aanwezige goden claimen dat het onvermijdelijk is. Ergens is Ragnarök vooral een uitbreiding van het eerste deel, met name op het gebied van gevechten puzzels, maar wie van verhaalgedreven avonturengames houdt kan niet om de game heen.

Lees de God of War Ragnarök-review

God of War

Returnal

Returnal is Housemarques klassieke bullet hell-gameplay verpakt in een AAA-jasje. Dat is misleidend voor degenen die een popcornshooter verwachten, maar fantastisch voor bij wie keer op keer, dood na dood door weet te zetten. De game vraagt niet alleen van spelers of ze de verschillende eindbazen uit hun hoofd leren, maar vanwege de willekeurige levelopbouw ook om op elke situatie te anticiperen. Eenmaal in de flow van het heerlijke vechtsysteem, met de juiste build, komt die ene perfecte run steeds dichtbij – dat is waar je het voor doet.

Lees de Returnal-review

Returnal

Dat zijn de tien beste PlayStation 5-games van het moment. Games die de lijst net niet haalden zijn: It Takes Two, Sackboy: A Big Adventure, Fortnite, Destiny 2, Assassin’s Creed Valhalla, Disco Elysium: The Final Cut, Hitman 3, God of War, The Last of Us Part 2, Final Fantasy 14, Sifu en OlliOlli World.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West kopen?

Kopen voor Playstation 5

Spider-Man 2

Spider-Man 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Street Fighter 6

Street Fighter 6 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

hmm eigenlijk zou je geen ports moeten vermelden maar exclusives. alleen kan jedan geen top 10 lijstje maken ;)

0

@HunterSeeker Ik wou net zeggen, zijn er al 10 games dan :)

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Haha, ja, dit is meer een top 10 voor de PS4... Beetje jammer dit...

0

Aanbevolen voor jou