Microsoft verkoopt cloudrechten Activision Blizzard-games aan Ubisoft

Microsoft verkoopt cloudrechten Activision Blizzard-games aan Ubisoft

Een poging om Competition and Markets Authority tevreden te stellen

Mocht de overname van Activision Blizzard door Microsoft doorgaan, dan krijgt Ubisoft het recht om Activision Blizzard-games via cloudservices zoals Ubisoft+ aan te bieden.

Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt - onder andere via social media en een persbericht. Ook websites als The Verge maken er melding van.

De overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard is in nagenoeg alle belangrijke regio goedgekeurd, behalve in het Verenigd Koninkrijk. De Britse waakhond Competition and Markets Authority gaf eerder al wel aan open te staan voor nieuwe onderhandelingen met Microsoft om de deal alsnog rond te krijgen, en deze nieuwe structuur is met die reden in het achterhoofd tot stand gekomen.

Als de overname doorgaat, betaalt Ubisoft voor het recht om tot in de eeuwigheid alle Activision Blizzard-games die in het verleden zijn verschenen en de komende vijftien jaar uitkomen op cloudsgamingdiensten te publiceren. Oude, huidige en aankomende Activision Blizzard-games verschijnen dan wereldwijd sowieso op Ubisoft+, Ubisoft+ Multi Access (beschikbaar op Xbox-consoles, pc en Amazon Luna) en Ubisoft+ Classics (beschikbaar op PlayStation-consoles). Ook kan Ubisoft als het dat wil de games op andere cloudgamingdiensten plaatsen.

Op deze manier zal Xbox Cloud Gaming na de aankoop van Activision Blizzard niet de enige cloudgamingdienst zijn waar games van de uitgever worden aangeboden. CMA vreesde dat Microsoft specifiek binnen deze markt een monopolypositie zou vergaren en mogelijk wordt die angst met de deal gesust. CMA heeft echter nog geen uitspraak gedaan - de waakhond heeft tot 18 oktober om dat te doen. Eerder lag die deadline op 29 augustus, maar deze is verlengd naar dezelfde datum als dat de overname rond moet zijn. De waakhond benadrukt dat de deal op dit moment nog niet goedgekeurd is.

Tot slot zal de deal met Ubisoft geen afspraken die Microsoft heeft gedaan om de deal mogelijk te maken in andere regio in de weg staan. Zo heeft Microsoft met de Europese Commissie afgesproken dat alle inwoners van de Europese Economische Ruimte tien jaar lang alle huidige en toekomstige Activision Blizzard-pc- en consolegames op een cloudgamingdienst naar keuze kunnen spelen, zolang men een licentie voor de games bezit. Microsoft moet als gevolgd daarvan een licentie bieden aan alle streamingdiensten die daar interesse in hebben. Ook deals die met andere cloudgamingdiensten, zoals Nvidia en Boosteroid, zijn gemaakt, blijven geldig.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Mooi! En nu alle Call of Duty titels op gamepass please ;-)

1

Nog even en de Britse waakhond is ook akkoord en dan kunnen we deze soap eindelijk achter ons laten.

2

Aanbevolen voor jou