Microsoft wint Amerikaanse Activision Blizzard-rechtszaak van FTC
Nieuws

Microsoft wint Amerikaanse Activision Blizzard-rechtszaak van FTC

Het Britse CMA en Microsoft gaan daarnaast weer om tafel

In de Amerikaanse rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission heeft de rechter besloten dat laatstgenoemde organisatie de vroegtijdige overname van Activision Blizzard niet mag blokkeren.

De Federal Trade Commission spande een kort geding aan tegen Microsoft om de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door het bedrijf tegen te houden. Dit werd bovenal gedaan om een vroegtijdige overname tegen te gaan. Rechter Jacqueline Scott Corley heeft nu een oordeel in het voordeel van Microsoft geveld.

Corley: "Microsofts overname van Activision wordt beschreven als de grootste overname in de geschiedenis van tech. Het vereist streng toezicht. Dat heeft zich uitbetaald: Microsoft heeft in schrift, publiekelijk en in de rechtszaal, beloofd om Call of Duty tien jaar lang op PlayStation te houden. Het heeft een afspraak gemaakt met Nintendo om Call of Duty naar Switch te brengen. En er zijn diverse afspraken gemaakt waarmee de content van Activision voor het eerst naar verscheidene cloudgamingservices komt."

De FTC opperde dat de overname van Activision Blizzard uiteindelijk negatief zou uitpakken voor consumenten, maar volgens de rechter is juist gebleken dat meer consumenten toegang gaan krijgen tot Activision Blizzard-games.

De uitspraak betekent dat Microsoft een stap dichterbij de overname van Activision Blizzard is. Het maakt de kans dat Microsoft een vroegtijdige overname in werking kan zetten - vanaf de startdatum van 15 juli en voor de gestelde deadline van 18 juli - aanzienlijk groter. Het is nog wel mogelijk dat de FTC in hoger beroep gaat.

Microsoft moet voordat de overname volledig wordt afgerond echter ook nog het Britse Competition and Markets Authority (CMA) zien te overtuigen. Deze organisatie keurde de overname eerder dit jaar af. Op 28 juli zou een zitting plaatsvinden waarbij Microsoft in hoger beroep zou gaan tegen die blokkade, maar vanavond hebben Microsoft en het CMA laten weten dit uit te stellen en weer om tafel te gaan om te kijken of er aanpassingen aan de deal kunnen worden gemaakt, zodat het alsnog door kan gaan. De meeste andere waakhonden, waaronder de Europese Commissie, hebben de overname al goedgekeurd.

Microsoft-directeur Brad Smith liet op social media weten dat het bedrijf de rechter "dankbaar is voor deze snelle en grondige beslissing, en we hopen dat andere jurisdicties blijven werken aan een tijdige oplossing." Ook Xbox-baas Phil Spencer uitte zijn dankbaarheid op social media.

Verder reageerde ook Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick op het nieuws (via The Verge). "Consumenten en werknemers hebben profijt van de fusie. Het creëert juist concurrentie in plaats van dat het ingewortelde marktleiders onze snel groeiende industrie laat domineren", waarmee hij indirect lijkt te refereren naar PlayStation.

Naast Call of Duty is Activision Blizzard ook eigenaar van franchises als World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater. Ook is King onderdeel van het bedrijf, een ontwikkelaar van mobiele hits als Candy Crush. Microsoft wil ongeveer 68,7 miljard dollar betalen voor de overname.

View post on X
View post on X
View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Openwereldbouwgame Towers of Aghasba verschijnt in november
Nieuws

Openwereldbouwgame Towers of Aghasba verschijnt in november

Game komt op PlayStation 5 en pc uit

De openwereldbouwgame Towers of Aghasba is vanaf 19 november verkrijgbaar op PlayStation 5 en Steam. Het gaat daarbij wel om een Early Access-versie van het spel.

Volgens de makers bevat deze vroege versie van de game drie unieke ecosystemen, die soorten stadjes om te bouwen, meer dan veertig wezens om te ontgrendelen, meer dan 120 planten om te kweken en de mogelijkheid om een grote open spelwereld te verkennen.

Towers of Aghasba werd vorig jaar tijdens een PlayStation Showcase onthuld en tijdens de meest recente State of Play nogmaals getoond. Het spel van ontwikkelaar Dreamlit Inc. moet spelers hun creativiteit laten uiten door zelf een eigen eiland te laten ontwerpen. Spelers moeten helpen met het herbouwen van een stam, waardoor een leeg eiland langzaam maar zeker uitgroeit tot een leefbare omgeving voor de groep.

Daarbij moet de game leunen op een "surreële atmosfeer" en interessante lore. De spelwereld moet dan ook vol zitten met vreemde wezens en mysteries om op te lossen. Games als Animal Crossing, Stardew Valley en Zelda: Breath of the Wild dienden ter inspiratie.

Mensen die de game op PlayStation 5 reserveren ontvangen kosteloos vijf unieke decoraties, drie exclusieve maskers en een Harelope Mount-ontwerp. Hieronder kan uitgebreide nieuwe gameplay van het spel worden bekeken.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nieuwe Xbox Wireless Headset heeft Dolby Atmos-ondersteuning
Nieuws

Nieuwe Xbox Wireless Headset heeft Dolby Atmos-ondersteuning

De batterijduur is ook verbeterd, maar de prijs gaat ook omhoog

Microsoft heeft een nieuwe versie van de officiële Xbox Wireless Headset uit de doeken gedaan.

De grootste wijziging is dat de headset nu Dolby Atmos-surround sound biedt. Ook is de batterijduur verbeterd: de headset kan nu maximaal twintig uur mee. De microfoon is volgens Microsoft ook verbeterd met auto-mute en een manier om de stem van de gebruiker van achtergrond te scheiden. De ondersteuning van bluetooth gaat van 4.2 naar 5.3.

Al deze verbeteringen zorgen er wel voor dat het prijskaartje omhoog gaat. De vernieuwde Xbox Wireless Headset is per direct verkrijgbaar voor 109,99 euro. De oude versie van de headset was op release drie jaar geleden nog 99,99 euro, al is er in de tussentijd ook een bedrade variant voor 59,99 euro verschenen. Bestellen kan hier.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!