Activision Blizzard wil in 2024 games naar Xbox Game Pass brengen

Activision Blizzard wil in 2024 games naar Xbox Game Pass brengen

'We zijn niet van plan om Modern Warfare 3 of Diablo 4 dit jaar op Game Pass te plaatsen'

Activision Blizzard is van plan om in 2024 spellen op Xbox Game Pass uit te brengen.

Dat heeft het bedrijf via een statement laten weten. "Terwijl we naar de goedkeuring van de Microsoft-overname toewerken, krijgen we vragen over onze aankomende en recent uitgekomen games beschikbaar komen via Game Pass", zo begint het statement.

"Hoewel we niet van plan zijn om Modern Warfare 3 of Diablo 4 dit jaar op Game Pass te plaatsen, verwachten we dat we dat zodra de deal rond is we met Xbox Gaan samenwerken om onze games naar meer spelers te brengen. We verwachten dat we in de loop van volgend jaar beginnen met het uitbrengen van games op Game Pass."

Microsoft gaf begin vorig jaar aan ongeveer 68,7 miljard dollar te willen betalen voor de overname van Activision Blizzard. Naast Call of Duty is Activision Blizzard ook eigenaar van franchises als World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater. Ook is King onderdeel van het bedrijf, een ontwikkelaar van mobiele hits als Candy Crush.

Nadat Microsoft de intentie om het bedrijf over te nemen bekendmaakte, werd de deal wereldwijd door waakhonden geanalyseerd. In de meeste regio - waaronder de Europese Unie - werd de overname goedgekeurd. De Amerikaanse Federal Trade Commission ging niet akkoord en sleepte Microsoft zelfs voor de rechter, maar verloor die rechtszaak.

De Britse Competition and Markets Authority ging ook niet akkoord, maar gaf nadat de FTC de rechtszaak verloor aan weer met Microsoft om tafel willen zitten. Om de CMA tegemoet te komen, heeft Microsoft aangekondigd dat Ubisoft de rechten krijgt op het uitbrengen van Activision Blizzard-games op clouddiensten. De CMA heeft tot 18 oktober om een nieuw oordeel te vellen, al keurde de waakhond de overname vorige maand al voorlopig goed. Volgens recente geruchten doet de CMA mogelijk kater deze week echter al een bindende uitspraak.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik kan me zomaar voorstellen dat een CoD-serie niet bij release op game pass komt vanwege de inkomsten. Zou ik jammer vinden, want dat vond ik juist een pre van game pass. Nu is dit natuurlijk wel een statement van Activision Blizzard en die zijn straks niet meer eigenaar van het IP dus ik vraag me af hoeveel waarde we aan dit statement moeten hechten.

3
test

Nog even de sales pakken voordat deal rond is. Want abk kan wel zeggen we zijn niet van plan maar xbox bepaald dat allemaal zodra deal rond is.

2

Aanbevolen voor jou