'Radeon RX 6600 XT verschijnt in augustus'

'Radeon RX 6600 XT verschijnt in augustus'

Zowel YouTuber href="https://www.youtube.com/watch?v=msNiyDsDVsA" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Coreteks</a> als <a href="https://www.youtube.com/watch?v=yL3-2gKIm8A" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Moore's Law is Dead</a> hebben in een korte tijdspan grofweg dezelfde informatie over AMD's Radeon RX 6600 XT gedeeld. Beide partijen verwachten dat eerstvolgende budgetkaart in het RDNA2-aanbod nog in augustus verschijnt, met een voorlopige adviesprijs van 399 dollar.

Moore's Law is Dead noemt daarbij de lekker 'Kepler' bij naam, waar Coreteks zijn bronnen voor zichzelf houdt. Dezelfde YouTuber voorspelde kortgeleden wel bakken met informatie over de verschijning van AMD's FidelityFX Super Resolution. Daarvan bleek achteraf vrijwel alles waarheidsgetrouw te zijn.

Augustus is geen absurde aanname voor de Radeon RX 6600 XT. Chipfabrikant AMD had eerder een nieuwe budgetkaart beloofd voor de eerste helft van 2021, maar die belofte stierf een stille dood. Ook nu houdt AMD de lippen stijf over nieuwe gpu's, terwijl tal van lekken toch een aanstaande onthulling voorspellen.

Watch on YouTube

Beide tech-YouTubers zijn nog niet zeker over de genoemde adviesprijs van 399 dollar; deze zou nog kunnen veranderen. De nu genoemde prijs is slechts 80 dollar goedkoper dan de Radeon RX 6700 XT, welke vooralsnog als het laagste instappunt voor AMD's discrete videokaarten geldt. 

Coreteks' andere informatie spreekt daarnaast eerdere geruchten tegen. Volgens de YouTuber is de Infinity Cache van deze Navi 23-chipset slechts 32MB groot, tegenover de voorheen verwachtte 64MB. Daarnaast zou de gpu alleen als AIB-model geleverd worden en dus ook niet beschikbaar zijn via AMD's eigen webwinkels. 

Dat laatste spreekt ook de recente lek over een render van de Radeon RX 6600 XT tegen, gezien dat model een AMD-eigen ontwerp betreft. Mogelijk is de render nep, betreft het enkel een promotionele afbeelding óf kloppen Coreteks' claims  over de beschikbaarheid simpelweg niet. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou