Halo-ontwikkelaar Joseph Staten gaat bij Netflix Games aan de slag

Halo-ontwikkelaar Joseph Staten gaat bij Netflix Games aan de slag

Hij gaat daar aan een compleet nieuwe IP werken

Joseph Staten, de creative director van Halo Infinite, gaat bij Netflix Games aan een nieuw spel werken.

Dat heeft hij via Twitter bevestigd. Onlangs liet hij al weten weg te gaan bij Microsoft. "Hey mensen, ik ga inderdaad weg bij Microsoft. Ik deel binnenkort meer informatie, maar voor nu wil ik al mijn Xbox-collega's bedanken voor hun begrip en ondersteuning terwijl ik een nieuw avontuur aan ga."

Nu is bekend dat hij voor Netflix Games als creative director aan een nieuw "multiplatform triple-A-spel" gaat werken. Het gaat om een compleet nieuwe IP, maar meer details zijn er nog niet.

Staten was werkzaam bij Bungie toen het werd overgenomen door Microsoft. Hij heeft tweemaal negen jaar bij Microsoft gewerkt. Zo was hij de schrijver en creative director van Halo 3: ODST en de schrijver en cinematic director van Halo: Combat Evolved, Halo 2 en Halo 3.

Nadat Bungie onafhankelijk verder ging in 2007, schreef hij aan Destiny. In 2014 keerde Staten terug naar Microsoft als senior creative director bij Xbox Game Studios Publishing. In 2020 sloot hij zich aan bij 343 Industries om mee te helpen aan Halo Infinite.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou