Intel en AMD plannen CES 2022-presentaties in

Intel en AMD plannen CES 2022-presentaties in

Zowel Intel als AMD hebben hun CES 2022-presentatie ingepland. AMD trapt op 4 januari af vanaf 17:00 uur, href="https://www.ces.tech/conference/Session/880883.aspx" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Intel start rond 19:00 uur</a> een presentatie van drie kwartier. AMD heeft nog geen eindtijd aangegeven.

Op de Consumer Electronics Show doen veel hardware-fabrikanten een zegje over aanstormende product(reeks)en. De focus ligt daarbij veelal op het consumentenaspect, wat voor chipfabrikanten als Intel en AMD vaak neerkomt op aankondigingen over notebook-hardware.

De invulling van beide presentaties staat nergens zwart op wit, maar van hardnekkige verwachtingen is zeker sprake. AMD doet mogelijk hun eerste laptop-apu's uit de Rembrandt-generatie (Ryzen 6000) uit de doeken, met mogelijk een uitstapje naar desktops met de Radeon RX 6500 en RX 6400-videokaarten die recentelijk vaker terugkwamen in geruchten.

 

Voor Intel ligt een aankondiging over de Alder Lake-P-processoren in het verschiet. De mobiele varianten van de recent gelanceerde twaalfde Intel Core-generatie moeten ergens in 2022 verschijnen, met op CES 2022 mogelijk al een eerste verschijning van het premium-aanbod. 

Op het desktop-front worden mogelijk de non-K-modellen van Alder Lake-S aangekondigd. Intels nieuwe desktopprocessoren komen vooralsnog enkel in overklokbare smaken, terwijl ook het toegankelijkere aanbod over verloop van 2022 verder uit dient te dijen.

Gezien de door Intel ingeroosterde lengte van 45 minuten is de kans klein dat de fabrikant veel te zeggen heeft over Intel Arc, het nieuwe videokaartvaandel. Mocht het onderwerp alsnog aangehaald worden, dan is de kans groot dat Intel vooral iets kwijt wil over Arc's mobiele gpu's — daarover is immers nog weinig tot niets bekendgemaakt.

Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

Naast Intel en AMD wordt ook van Nvidia nog een CES 2022-presentatie verwacht. Het groene kamp heeft nog geen officiële planning aangegeven, maar zou gedurende CES 2022 wel een aankondiging in kunnen plannen rondom de verwachte RTX 3050 of een mogelijk Ti-model voor de RTX 3090.

CES wordt ditmaal zowel digitaal als fysiek georganiseerd, in tegenstelling tot vorig jaar. Het daadwerkelijke evenement loopt van 5 tot 8 januari en is weer terug bij af in Las Vegas, zoals de beurs ook pre-pandemie gehouden werd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ah, dat worden weer een hoop paper launches!

0

Aanbevolen voor jou