Gigabyte noemt zowel RTX 4070 Ti als RX 7900-gpu's

Gigabyte noemt zowel RTX 4070 Ti als RX 7900-gpu's

Gigabyte heeft middels productregistraties bij de Euraziatische Economische Commissie (EEC) verklapt aan zowel RX 7900's als RTX 4070 Ti's te werken.

In het geval van zowel de AMD-kaarten als de nieuwe Nvidia-gpu is Gigabyte de eerste partij waarvan een eerste reeks videokaarten uitlekt. De fabrikant heeft zo wel vaker het bestaan of selecte details van nieuwe gpu's bevestigd. Meestal gaat dat aan de hand van een flinke greep ingeplande videokaarten, waarvan doorgaans vier of de vijf modellen daadwerkelijk op de markt verschijnen.

Ditmaal bevestigt Gigabyte wederom dat de "ontlanceerde" RTX 4080 (12 GB) terugkeert als een RTX 4070 Ti. Daarvan beoogt de fabrikant zeker acht verschillende varianten, onderverdeeld onder vier vaandels (Aorus, Gaming, Aero en Eagle), elk met of zonder fabrieksoverklok. 

Aan de kant van AMD is Gigabyte de eerste partij die plannen door laat schemeren over eigen designs voor de eerste RDNA 3-gpu's. Recente geruchten voorspellen dat AMD de nieuwe RX 7900 XT- en RX 7900 XTX-gpu's aanvankelijk alleen in het eigen referentieontwerp aan wil bieden; ook die twee modellen verwacht partnerfabrikant Gigabyte te verschepen.

Daarnaast heeft Gigabyte plannen voor drie partnermodellen van de RX 7900 XTX en twee eigen varianten van de RX 7900 XT. Deze werden gelijktijdig met de referentiekaarten geregistreerd, maar verschijnen volgens geruchten mogelijk tot twee weken later dan AMD's eigen ontwerp.

Onduidelijk blijft nog wanneer de specifieke partnerkaarten precies moeten verschijnen; Gigabyte heeft enkel de plannen vastgelegd. In het verleden zijn Gigabyte's productregistraties vaak waarheidsgetrouw gebleken wat betreft naamgeving en geheugengrootte, maar de EEC-verschijningen hebben geen vaste verhouding tot de daadwerkelijke productlancering.

AMD's Radeon RX 7900-gpu's moeten aanstaande 13 december officieel verschijnen, met mogelijk dus een tijdelijke exclusiviteit voor AMD's eigen design.  Van Nvidia wordt verwacht dat het de RTX 4070 Ti op CES 2023 officieel (her)onthult; geruchten voorspellen daarnaast een vlotte productlancering op 5 januari.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou