'AMD onthult Radeon Super Resolution op CES 2022'

'AMD onthult Radeon Super Resolution op CES 2022'

Volgens VideoCardz onthult AMD op aanstaande CES-presentatie een andere vorm van hun upscalingtechnologie. Na FidelityFX Super Resolution volgt deze maand ook nog een 'Radeon Super Resolution'.

De Radeon Super Resolution-technologie (RSR) zou gebaseerd zijn op een vroege variant van AMD's eerste Super Resolution (FSR). De twist is, volgens VideoCardz' bron, dat RSR met 'nagenoeg alle games' werkt, zolang de spellen maar over een exclusieve fullscreen-optie beschikken.

Het algoritme voor het verscherpen van de resolutie beperkt zich, naast schermopvulling, ook tot selecte hardware. Naar het schijnt werkt de technologie enkel met de RDNA- en RDNA 2-architecturen van AMD zelf. Lees: Radeon-kaarten van de RX 5000-generatie en hoger.

Opname van de Computex-presentatie van AMD, waar de FidelityFX Super Resolution (FSR) upscaling uit de doeken werd gedaan.

FidelityFX Super Resolution werd, in respons op Nvidia's upcale-monopolie met DLSS, vele malen breder beschikbaar gesteld en volledig open-source opgezet. FSR werkt bijvoorbeeld ook met veel oudere Nvidia-gpu's, console-apu's en toekomstige videokaarten van Intel, maar RSR houdt de daadwerkelijke implementatie dichter bij huis.

De reden voor de exclusiviteit zou de 'plaatsing in de grafische pijplijn' zijn. Vooral de daadwerkelijke gameplay dient verscherpt te worden, terwijl de schermoverlays native ingebakken worden. RSR wil zich precies daartussen plaatsen, wat AMD vermoedelijk makkelijker kan verzekeren op huiseigen, moderne hardware.

Bijkomend voordeel van RSR is daarmee wel dat spelontwikkelaars zelf geen moeite hoeven te doen om de technologie te implementeren. Althans, zo geldt AMD's belofte volgens VideoCardz. Zolang een spel zich volledig aan een scherm kan binden, kan het algoritme de gameplay verscherpen.

Voorbeelden van de technologie blijven uit, alsmede de mogelijkheid om ook oudere gpu's (eventueel later) bij Radeon Super Resolution te betrekken. Van AMD wordt verwacht dat men meer informatie en details uit de doeken doet over RSR in AMD's CES-presentatie van deze week. De technologie moet daarnaast nog in januari van 2022 officieel verschijnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou