Ontwikkelaar Palworld komt 'overweldigend' veel personeel tekort

Ontwikkelaar Palworld komt 'overweldigend' veel personeel tekort

Meer pals nodig

Pocketpair, de ontwikkelaar van mega-hit Palworld, is naarstig op zoek naar nieuwe werknemers.

"We hebben nog veel te doen bij Palworld, maar we komen overweldigend veel mensen tekort om ons te helpen!", luidt een tweet van het Japanse account van de game. "We zoeken naar mensen voor alle posities, maar vooral voor de planning en engineers!"

De ontwikkelaar zal in ieder geval genoeg geld hebben om salarissen te kunnen betalen. De Early Acces-game is binnen een maand tijd 12 miljoen keer verkocht op Steam. Ook zijn er 7 miljoen spelers geteld op Xbox-consoles, waar de game ook via abonnementsdienst Game Pass beschikbaar is.

In de game kunnen spelers zogeheten pals verzamelen, een soort Pokémon-achtige wezens die spelers helpen met klusjes op de boerderij. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren.

Na de release kreeg Palworld veel kritiek, omdat het ontwerpen van Pokémon zou hebben gekopieerd voor zijn eigen spel. The Pokémon Company kondigde daarop aan dat het de gelijkenissen zou gaan onderzoeken.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik hoorde of las ergens dat de studio voor launch door zo 25 mensen gerund. Zal me ook niet verbazen als een uitgever deze studio zal oplopen als het zo door gaat met deze game.

0
test

Geen enkele studio zal zich branden aan een mogelijke zaak met nintendo. Los of men zich überhaupt wil associëren met deze jatteneurs.

-1

NIntendo jat anders zelf ook genoeg, hoop dan dat ze zelf ook aangeklaagd gaan worden, nu palworld goed verkoopt niet ineens miepen over copyright... dieren vangen is geen claim, dieren gebasseerd op bestaande of mythologische wezens is geen kopieren direhowl, anubis Ik heb elke pkmn spel gespeeld sinds red en zie nog steeds niet wat er copyright moet zijn

1
test

Ja dan kan square ook een rechtzaak verwachten met hun launch foamstars. Let maar op deze studio zal opgekocht worden als ze blijven groeien.

0
test

Ze zitten er volgens mij financieel wel goed voor, dus als ze goed betalen zullen ze wel mensen vinden die aan de game willen werken.

1

Aanbevolen voor jou