Gamers claimen dat monsterdesign Palworld kopieert van Pokémon

Gamers claimen dat monsterdesign Palworld kopieert van Pokémon

De game is inmiddels meer dan drie miljoen keer gekocht

Verschillende gamers claimen op social media dat het vrijdag uitgekomen Palworld voor het design van monsters heeft afgekeken bij de Pokémon-franchise.

Het concept van Palworld trok voor release al vergelijkingen met de Pokémon-franchise - met name vanwege de vele monsters die verzameld kunnen worden en ingezet kunnen worden voor gevechten - maar sinds release zijn de vergelijkingen alleen maar toegenomen.

Social media staat vol met vergelijkingsfoto's, waarbij diverse monsters, of 'Pals' zoals ze in de game genoemd worden, erg lijken op designs van verschillende pokémon, of in sommige gevallen combinaties van andere pokémon. Daarbij halen sommigen het verleden van ontwikkelaar Pocketpair in verband met het gebruik van artificiële intelligentie aan. Een van de vorige games van de studio was 'AI: Art Imposter', een game die leunt op het genereren van AI-art. Sommigen vermoeden dan ook dat er AI is gebruikt om verschillende pokémon om te vormen tot Pals.

Ondanks de situatie is Palworld een groot succes - binnen 24 uur werd de Early Access-versie van de game twee miljoen keer verkocht, en inmiddels is de teller de drie miljoen spelers al voorbij.

In Palworld kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren. Het spel is verkrijgbaar via Xbox Series, Xbox One, pc en Game Pass.

View post on X
View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet gek. Er zijn inmiddels meer dan 1000 pokemon, niet gek dat er een aantal beestje gelijkenissen vertonen.

3
test

Wel grappig dat veel van die gasten op reddit altijd zeggen, zoals in de tweet te zien is, "since i'm bored" en dan vervolgens vele dagen spenderen om wat vergelijkingen te tonen.. Lijkt mij eerlijk gezegd ook super saai haha! Zelfde als wanneer gamer.nl redactie leden vaak altijd zeggen: "ja dude, ik heb echt GEEN tijd om 100 uur in games te steken". Vervolgens speelt de 1 yakuza drie keer uit en de andere final fantasy 16 met alle sidequests en gaat daarna vervolgens verder met 3 andere games... Jajaja, zo werkt "ik heb geen tijd" niet hahah 😂😂 (geen sneer, vind het hilarisch haha).

[Reactie gewijzigd door Markus88 op 21 januari 2024 - 12:50]

0
test

Hahahaha, deze voel ik 😅😅 Laat ik het dan voortaan zo zeggen: ik heb geen tijd om 100 uur te steken in een game die ik niet absoluut fantastisch vind 😅

0
test

Hahahah 😂😂 nothing but love ❤

0

haha, spot on wel :)

0

Aanbevolen voor jou