The Pokémon Company onderzoekt gelijkenissen met Palworld

The Pokémon Company onderzoekt gelijkenissen met Palworld

'We hebben nooit toestemming gegeven om de Pokémon-IP of -assets in die game te laten verschijnen'

The Pokémon Company heeft een statement gedeeld over het afgelopen week uitgekomen Palworld.

Het statement werd gedeeld op de officiële website van het bedrijf achter de Pokémon-franchise. "We hebben veel vragen over een game van een ander bedrijf ontvangen deze maand. We hebben nooit toestemming gegeven om de Pokémon-IP of -assets in die game te laten verschijnen."

Het bedrijf vervolgt: "We zijn van plan om de zaak te onderzoeken en gepaste maatregelen te nemen om elke vorm van inbreuk op onze IP-rechter gerelateerd aan Pokémon te adresseren. We zullen elke pokémon en diens wereld blijven koesteren, en blijven in de toekomst de wereld samenbrengen via Pokémon."

Hoewel de naam van de game niet wordt genoemd in het statement, is het vanzelfsprekend dat het bedrijf het over Palworld heeft. Veel mensen claimen dat het afgelopen vrijdag op Steam, Xbox-consoles en Game Pass uitgekomen spel erg lijkt op de Pokémon-games, en dan met name het design van de zogeheten 'pals'.

Ondanks dat is het spel een gigantisch succes - op moment van schrijven is de game al meer dan acht miljoen keer verkocht. Ontwikkelaar Pocketpair deelde onlangs meer informatie over toekomstige updates die spelers kunnen verwachten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Is dit bericht van The Pokemon Company echt gericht op Palworld of op de mod die onlangs is verschenen en direct een strike kreeg? Daarnaast kunnen ze onderzoeken wat ze willen want het lijkt mij niet dat zij een copyright hebben op deze artstyle? Daarnaast, gezien de snelheid richting de maker van de Pokemon mod en het tot nu toe uitblijven van bericht richting Palworld heb ik zo'n vermoeden dat er niks aan de hand is.

1

Er staat letterlijk 'game' in hun statement, dus ja... Het gaat over Palworld en niet de mod die al door hen uit de lucht gehaald is. Het gaat helemaal niet om de artstyle. Het gaat om het rippen/tracen/kopiëren van Pokémon modellen, die gepatenteerd zijn. Ze komen niet zomaar met zo'n statement, dus er gaat zeker iets gebeuren.

-2
test

Hoewel Palworld niet bij naam genoemd wordt, gaat het er natuurlijk wel om (en niet de mod inderdaad). Maar ik denk dat ze het statement ook naar buiten hebben gebracht omdat ze waarschijnlijk talloze meldingen van fans binnen krijgen over Palworld, en willen aangeven dat ze er onderzoek naar plegen (oftewel: stop maar met melden aub).

[Reactie gewijzigd door MichelMusters op 25 januari 2024 - 10:15]

2

Zolang ze aangeven actie te ondernemen, zullen de meldingen ook wel verminderen. Win-win dus.

-3

Ben benieuwd wat hier uitkomt, er wordt sowieso veel gekopieerd in de game industrie. Waar ligt de grens van het toelaatbare

0
test

Het ontwikkelen van eigen assets en niet rippen van meshes uit een andere titel... dat lijkt mij wel een pre. Ik zeg niet dát het zo is, maar het lijkt er wel verdomd veel op dat het zo is. https://www.youtube.com/watch?v=TuKuzqtkWck&ab_channel=Destructoid Dit zijn overigens niet eens de enige voorbeelden...

-3

Wat is ontwikkelen. Ik vermoed dat ze een AI op basis van bestaande pokemon een rits aan pals gegenereerd hebben. Misschien dat die AI zelfs assets kan genereren. Is het dan geript? Ben benieuwd wat een rechter daarvan denkt.

0

Aanbevolen voor jou