'Activision Blizzard-overname door Microsoft wordt volgende week afgerond'

'Activision Blizzard-overname door Microsoft wordt volgende week afgerond'

Vrijdag de dertiende wordt mogelijk geen pechdag voor Microsoft

De langverwachte overname van Activision Blizzard door Microsoft zou volgende week plaatsvinden.

Dat claimt The Verge te hebben genomen van een bron. De overname zou wel eens op vrijdag 13 oktober afgerond kunnen worden.

Microsoft gaf begin vorig jaar aan ongeveer 68,7 miljard dollar te willen betalen voor de overname van Activision Blizzard. Naast Call of Duty is Activision Blizzard ook eigenaar van franchises als World of Warcraft, Diablo en Tony Hawk's Pro Skater. Ook is King onderdeel van het bedrijf, een ontwikkelaar van mobiele hits als Candy Crush.

Nadat Microsoft de intentie om het bedrijf over te nemen bekendmaakte, werd de deal wereldwijd door waakhonden geanalyseerd. In de meeste regio - waaronder de Europese Unie - werd de overname goedgekeurd. De Amerikaanse Federal Trade Commission ging niet akkoord en sleepte Microsoft zelfs voor de rechter, maar verloor die rechtszaak.

De Britse Competition and Markets Authority ging ook niet akkoord, maar gaf nadat de FTC de rechtszaak verloor aan weer met Microsoft om tafel willen zitten. Om de CMA tegemoet te komen, heeft Microsoft aangekondigd dat Ubisoft de rechten krijgt op het uitbrengen van Activision Blizzard-games op clouddiensten. De CMA heeft tot 18 oktober om een nieuw oordeel te vellen, al keurde de waakhond de overname vorige maand al voorlopig goed. Volgens The Verge doet de CMA mogelijk komende week al een bindende uitspraak, waardoor Microsoft op 13 oktober zou kunnen aankondigen dat de overname rond is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hier gaan we!

2
test

Zal eens tijd worden. Ben wel benieuwd of Sony al bezig is met een overname, na zenimax door micro kwam Sony met bungie en dacht ook vrij snel daarna werd dat bekend gemaakt

1

Moet dat niet eerst worden goedgekeurd door de waakhonden, mocht Sony iets aan het overnemen zijn?

[Reactie gewijzigd door Bart81 op 6 oktober 2023 - 13:53]

1
test

Ja maar ze kwamen vrij snel met we gaan bungie overnemen en dat werd binnen jaar goed gekeurd

1
test

En Bungie is er niet op beter geworden.

2
test

Toevallig hoorde ik dat ook in een podcast deze week. Maar ik speel geen destiny zelf.. Maar ik neem aan dat sony/jim/hulst niet stil hebben gezeten. Ben meer benieuwd wat zullen ze dan kopen een uitgever zoals square of toch liever paar losse studios.

1

Aanbevolen voor jou