Activision Blizzard-overname goedgekeurd in Zuid-Korea
Games van de uitgever zijn niet bijzonder populair in het land
Het uit Zuid-Korea afkomstige Korea Fair Trade Commission (KFTC) geeft diens goedkeuring aan de overname van Activision Blizzard door Microsoft.
De overheidsinstantie meldt (via VGC) "geen zorgen" te hebben over mogelijke problemen in verband met concurrentie als Activision Blizzard door Microsoft wordt overgenomen. Daarbij wordt geopperd dat de games van Activision Blizzard in Zuid-Korea niet extreem populair zijn, en het effect van een overname dus ook niet erg groot is in het land.
De KFTC heeft laten weten dat het verschillende overheidsinstanties van andere landen heeft geraadpleegd om hun kijk op de zaak te krijgen, maar dat de visies van die landen mogelijk kunnen verschillen omdat Activision Blizzard-games in die landen soms populairder zijn.
De goedkeuring van Zuid-Korea komt een week na de goedkeuring van China, dat weer op de goedkeuring van de Europese Commissie volgde. Andere landen die hun goedkeuring hebben gegeven, zijn onder andere Brazilië, Chili, Japan, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië.
Eerder dit jaar keurde het Britse Competition and Markets Authority (CMA) de overname af. Daarbij werd vooral de angst dat Microsoft een monopoliepositie binnen de cloudgamingsector zou vergaren aangehaald. Het Amerikaanse Federal Trade Commission spant daarnaast een rechtszaak tegen Microsoft aan in een poging de overname tegen te houden. Microsoft heeft inmiddels officieel bezwaar ingediend tegen de uitspraak van de CMA en redenen voor dat bezwaar verduidelijkt.
Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het Call of Duty- en Diablo-uitgever Activision Blizzard wil overnemen voor een bedrag van 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Zeker in de grotere landen is een positieve uitspraak voor de overname essentieel om deze door te kunnen laten gaan.