Microsoft heeft vijf argumenten in beroep tegen CMA's Activision Blizzard-blokkade

Microsoft heeft vijf argumenten in beroep tegen CMA's Activision Blizzard-blokkade

Een handvol

Microsoft heeft eerder deze week officieel beroep aangetekend tegen de beslissing van de Britse waakhond CMA om de overname van Activision Blizzard te blokkeren.

Op de website van de Competitions Appeal Tribunal is een samenvatting van Microsofts beroep te lezen. Het bedrijf noemt vijf redenen waarom de beslissing van de CMA volgens hen niet zou kloppen.

Ten eerste zou de CMA de positie van Microsoft in cloudgaming op dit moment verkeerd hebben ingeschat en zou het 'native' gamen niet genoeg zijn meegewogen. Ook zou de CMA drie langetermijndeals die Microsoft sloot met aanbieders van cloudgaming niet hebben meegewogen.

Ten derde klaagt Microsoft dat de conclusie van de CMA dat Activisions games ook zonder de deal wel op clouddiensten verschijnen, 'irrationeel' en 'procudereel oneerlijk' is. Ook zou de conclusie dat Microsoft andere clouddiensten kan verwoesten door Activision-games achter te houden 'onrechtmatig' zijn en zou er teveel gewicht op Activisions games worden geplaatst.

Tot slot zegt Microsoft dat de beslissing van de CMA in strijd is met de eigen doelen om eerlijk te oordelen.

De waakhonden van meerdere landen hebben de overname inmiddels goedgekeurd. Na de blokkade van de CMA bleek dat de Europese Commissie de deal wel laat doorgaan. Ook landen als Brazilië, Chili, Japan, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië hebben groen licht gegeven, maar in Amerika spant de Federal Trade Commission nog een rechtszaak tegen Microsoft aan in een poging de overname tegen te houden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Gisteren een stuk zitten lezen van @FossPatents die ieder punt van Microsoft doorliep en in Jip en Janneke taal uitlegde wat de argumenten van Microsoft nu precies betekenen in deze zaak. Blijkt toch wel dat de CMA wel heel vreemde argumenten heeft om de deal tegen te houden. Dat samen met het nieuws dat de CMA director bij het advocatenkantoor heeft gewerkt die Sony vertegenwoordigde maakt wel duidelijk dat het niet helemaal netjes gegaan is. De insteek was van tevoren al om de deal tegen te houden, er is dus nooit objectief naar gekeken. Ik ben war de rechter van de CAT hiervan gaat vinden.

-1

Deze gebruiker is verwijderd

-1

Deze gebruiker is verwijderd

-3

Ik lees in je Twitter linkje dat het alweer ontkracht is over dat account van die Florian. Daarnaast lees ik vooral hele giftige PS "fanboy" reacties in dat Twitter bericht.

0

Ik lees in je link naar dat Twitter bericht dat het al ontkracht is over dat account van die Florian. Verder lees ik vooral giftige PS "fanboy" reacties.

-2

hij legt alleen maar uit wat Microsoft precies bedoelt zegt in hun argumenten. En als je het over neutraal wilt hebben dan zou je naar die ex-Sony advocaat moeten kijken die lid is van de CMA.

0

Deze gebruiker is verwijderd

-7

Aanbevolen voor jou