Ubisoft analyseert pas uitgekomen Assassin's Creed Shadows-trailer

Ubisoft analyseert pas uitgekomen Assassin's Creed Shadows-trailer

Game komt op 15 november uit voor PS5, Xbox Series en pc

Ubisoft heeft een video uitgebracht waarin de pas uitgekomen trailer van Assassin's Creed Shadows wordt besproken.

Gedurende onderstaande video worden niet alleen de beelden uit de onthullingstrailer van de game nog eens getoond, ook creative director Jonathan Dumont en assistant director cinematic design Akim Milne vertellen meer over de game, waaronder de hoofdpersonages en de dingen die in de trailer te zien zijn.

Assassin's Creed Shadows werd eerder deze week onthuld middels een cinematische trailer. De game draait om twee personages, de Japanse shinobi Naeo en de samoerai Yasuke. Spelers kunnen zelf bepalen met wie ze spelen en elk personage heeft een eigen progressiesysteem. In het spel doen spelers het Japan van de zestiende eeuw aan en volgen zij het verhaal van de twee hierboven genoemde personages. De game speelt zich af tijdens de Sengokuperiode, een tijd in Japan van oorlogvoering en binnenlandse crises.

Inmiddels is bevestigd dat er een internetconnectie is vereist om de game te installeren. De game zelf kan wel geheel offline gespeeld worden. Ook is duidelijk dat de spelwereld van vergelijkbare grootte wordt als het Egypte uit Assassin's Creed Origins.

Assassin's Creed Shadows verschijnt op 15 november voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, pc (Ubisoft Store, Epic Games Store), Mac (Mac App Store) en Amazon Luna. Voor zover bekend wordt het spel daarbij onderdeel van Assassin's Creed Infinity, een soort hub voor de reeks van waaruit nieuwe ervaringen en games beschikbaar komen. Daar is echter nog weinig over bekend. Het is waarschijnlijk dat Ubisoft op 10 juni meer van de game laat zien tijdens de Ubisoft Forward-presentatie.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze kunnen beter de reactie op de trailer gaan analyseren. Vooral de ratio op het Japanse Youtube-kanaal van Ubisoft is tekenend. Ondanks dat Yasuke een geliefd karakter is in Japan, lijkt bijna niemand deze keuze te snappen. Als er naast Yasuke ook de keuze was geweest om als Japanse man te spelen, was er waarschijnlijk minder ophef geweest. 3,5k likes tegenover 35k dislikes. Gecombineerd met het zelfde scummy verdienmodel als Star Wars Outlaws zetten ze zichzelf echt op voor mislukking. Ze zijn gewaarschuwd met Star War Outlaws, maar kiezen er nu voor om een hele dikke middelvinger op te steken naar hun consumenten. Ik denk dat ze heel goed moeten beseffen dat de situaties rondom Hell Divers 2, maar vooral ook Suicide Squad (200 miljoen verlies) wel hebben aangetoond hoeveel macht de klant kan hebben als een product massaal gecanceld wordt en heel eerlijk.. als een studio het verdient om een keer echt op de blaren te moeten zitten, is het Ubisoft.

[Reactie gewijzigd door gusanito op 19 mei 2024 - 13:44]

2
test

Extreem zo mee eens! En doorgaans analyseren fans of youtubers wel de trailer, waarom doen ze dat zelf? Als er een échte fanbase was, hadden zei dat echt niet zelf hoeven doen.

1
test

Bepaald Ubisoft niet zelf wie ze als hoofdpersonage kiezen? Als dan daadwerkelijk mensen met hun portemonnee gaan stemmen en het niet kopen gaan we het zien, maar er is voor zover ik weet is er ook een grote zwarte gamende doelgroep in de US, dus die zijn misschien sneller geneigd dit te kopen. Overigens zit het er ook een Aziatische vrouw als speelbaar karakter in. Ik vind het dan wat dubieus dat er alleen zwarte man speelbaar mag zijn, als je ook de keuze hebt voor een Aziatische man. Zeker als het een daadwerkelijk bestaand karakter wat zo naar het lijkt essentieel is voor het verhaal wat ze willen vertellen. Dat Ubisoft daadwerkelijk fouten maakt wil ik overigens niet ontkennen en helemaal niet verdedigen, maar dit zie ik niet als een fout, zelfs verre van gezien je hier een onderbelicht personage in de geschiedenis uitlicht die ook nog eens een minderheid representeert, wat mogelijk/waarschijnlijk op positieve manier een andere inkijk dan we gewend zijn geeft op die minderheid in die tijdsperiode.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 19 mei 2024 - 19:20]

0

Aanbevolen voor jou