Update: Internetconnectie nodig om Assassin's Creed Shadows te installeren

Update: Internetconnectie nodig om Assassin's Creed Shadows te installeren

De game komt op 15 november uit

Ubisoft heeft inmiddels bevestigd dat mensen een internetconnectie nodig hebben om Assassin's Creed Shadows te installeren.

Het bedrijf benadrukt via een tweet dat dit alleen voor de installatie geldt - het spel zelf kan geheel offline gespeeld worden.

View post on X

Oorspronkelijk bericht:

Het lijkt er op dat mensen die een fysiek exemplaar van Assassin's Creed Shadows aanschaffen, bij het installeren verplicht hun systeem aan het internet verbonden moeten hebben.

Op de boxart van de gisteren onthulde game valt te lezen: "Internet benodigd om de game te installeren", zo meldt onder andere VGC. Daarmee lijkt het zo goed als bevestigd dat dit inderdaad het geval is.

Er zijn wel meer games die vereisen dat mensen een internetconnectie hebben tijdens het installeren, waaronder een aantal spellen van Ubisoft. Het bedrijf eiste dit ook al bij Avatar: Frontiers of Pandora. Daar was het nodig om een verplichte 'day one'-patch te downloaden.

Hoewel de meeste mensen die Assassin's Creed Shadows zullen aanschaffen waarschijnlijk wel een internetverbinding hebben, vallen dergelijke verplichtingen niet bij iedereen in de goede aarde. Zo zijn sommigen bang dat de servers voor de game in de verre toekomst offline gehaald worden, wat de game in feite oninstalleerbaar zou maken. Daarbij heeft Ubisoft al aangetoond het niet erg te vinden om betaalde games onspeelbaar te maken: de servers van The Crew gingen eerder dit jaar offline, waardoor het spel niet meer gespeeld kan worden.

Gisteren werd zoals gezegd de eerste cinematische trailer van Assassin's Creed Shadows onthuld. De game draait om twee personages, de Japanse shinobi Naeo en de samoerai Yasuke. Spelers kunnen zelf bepalen met wie ze spelen en elk personage heeft een eigen progressiesysteem.

In Assassin's Creed Shadows doen spelers het Japan van de zestiende eeuw aan en volgen zij het verhaal van de twee hierboven genoemde personages. De game speelt zich af tijdens de Sengokuperiode, een tijd in Japan van oorlogvoering en binnenlandse crises.

Assassin's Creed Shadows verschijnt op 15 november voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, pc (Ubisoft Store, Epic Games Store), Mac (Mac App Store) en Amazon Luna. Voor zover bekend wordt het spel daarbij onderdeel van Assassin's Creed Infinity, een soort hub voor de reeks van waaruit nieuwe ervaringen en games beschikbaar komen. Daar is echter nog weinig over bekend. Het is waarschijnlijk dat Ubisoft op 10 juni meer van de game laat zien tijdens de Ubisoft Forward-presentatie. Hieronder is de onthullingstrailer nogmaals te zien.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zo, ondertussen kunnen ze de game wel Assassin's GREED gaan noemen, ik snap letterlijk niet waarom mensen UBI nog supporten at all...

[Reactie gewijzigd door ali3n8tor op 16 mei 2024 - 08:38]

0

Ik bekijk het gewoon per game, pre orderen doe ik niet meer bij Ubisoft games, ze verdienen op dit moment mijn vertrouwen niet meer. Bij onder andere UBisoft games ben je gewoon niet helemaal zeker in welke staat de game uitkomt, wat ze achteraf na de reviews toevoegen net na release en of de game uberhaupt wel is wat je ervan verwacht. Ik zou deze AC graag spelen, maar ze zijn ook met AC een weg ingeslagen van 'a mile wide but only an inch deep'.

0
test

Ik wilde deze game een kans geven, maar nu wacht ik maar gewoon op een vervolg op Ghost of Tsushima.

0

Aanbevolen voor jou