Eerste Assassin's Creed Shadows-trailer getoond, verschijnt op 15 november

Eerste Assassin's Creed Shadows-trailer getoond, verschijnt op 15 november

Game komt uit op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc

Ubisoft heeft de eerste cinematische trailer van Assassin's Creed Shadows - voorheen Codename Red - getoond. De game komt op 15 november uit.

De trailer toont dat de geruchten kloppen: de game draait om twee personages, de Japanse shinobi Naeo en de samoerai Yasuke. Laatstgenoemde is het eerste hoofdpersonage in de Assassin's Creed-reeks die op een persoon die echt heeft geleefd is gebaseerd. Spelers kunnen zelf bepalen met wie ze spelen en elk personage heeft een eigen progressiesysteem.

In Assassin's Creed Shadows doen spelers het Japan van de zestiende eeuw aan en volgen zij het verhaal van de twee hierboven genoemde personages. De game speelt zich af tijdens de Sengokuperiode, een tijd in Japan van oorlogvoering en binnenlandse crises.

Ubisoft schrijft het volgende: "Verken de boeiende open wereld van feodaal Japan, van spectaculaire kasteelsteden en drukke havens tot vredige altaars en pastorale landschappen. Ga op avontuur door onvoorspelbaar weer, veranderende seizoenen en omgevingen die op je reageren."

Als Naeo kunnen spelers geluid, licht en schaduwen gebruiken om er voor te zorgen dat ze ongezien locaties kunnen infiltreren. Met rookbommen en shuriken kan ze soldaten afleiden en met een grijphaak en parkourskills kunnen vijandelijke basissen geïnfiltreerd worden. Ook heeft ze de hidden blade om vijanden mee uit te schakelen.

Samoerai Yasuke gebruikt juist dodelijke precisie en kracht om het op te nemen tegen zijn tegenstanders. Hij kan aanvallen, blokken, pareren en gebruikt onder andere katana en bogen.

Volgens Ubisoft kunnen spelers omgevingen afspeuren om "belangrijke intel" te vinden, en een netwerk aan spionnen opbouwen die "je ogen en oren zijn om nieuwe locaties te onthullen en op je volgende doelwit te jagen". Gedurende de game kunnen spelers ook samenwerken met specifieke bondgenoten die speciale skills hebben. Daarnaast kan men een eigen schuilplaats samenstellen en naar eigen smaak aanpassen.

De game kan nu gereserveerd worden - mensen die dat doen ontvangen een bonusmissie. Ook verschijnen er Gold- en Ultimate-edities (met daarin o.a. de seizoenspas), en tot slot een Collector's Edition met een beeld en andere extra's. Naast de trailer en een feature rondom de hoofdpersonages zijn hieronder ook vier screenshots te zien, alsmede een foto van de Collector's Edition.

Assassin's Creed Shadows verschijnt op 15 november voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, pc (Ubisoft Store, Epic Games Store), Mac (Mac App Store) en Amazon Luna. Voor zover bekend wordt het spel daarbij onderdeel van Assassin's Creed Infinity, een soort hub voor de reeks van waaruit nieuwe ervaringen en games beschikbaar komen. Daar is echter nog weinig over bekend. Het is waarschijnlijk dat Ubisoft op 10 juni meer van de game laat zien tijdens de Ubisoft Forward-presentatie. De officiële website van de game is hier te bezoeken.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Assassin's Creed Shadows
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

weet iemand waar de collectors edition kan bestellen. Zie hem nergens in de Ubi store vandaar

0
test

Ik kan hem ook nog niet vinden. Zag wel dat hij in Amerika bij Best Buy (als ik het goed heb) 280 dollar kost...

0

gelukkig speelt geld bij mij geen rol 🙂 waarom al die minnetjes?

[Reactie gewijzigd door Vladimirr1 op 16 mei 2024 - 08:14]

-3
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Als je het te weten bent gekomen zou je dit dan willen delen? Ik zoek hem ook...

0

https://store.ubisoft.com/nl/assassin-s-creed-shadows/660e5a03fbff4e2940488bcd.html

-2

Staat gewoon op de ubi site maar kan geen link posten

-1

cronic het staat niet op de ubi site

0
test

Staat inderaad niet op de Nederlandse Ubi site.

0

bol.com en gamemania hebben ze .

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

mij stoort het persoonlijk niet. En we hoorde ook niemand toen in de film the last samurai een blanke samurai zijn opwachting maakte. Is het accuraat ?? Nee dat niet, maar ik heb toch heel veel zin in de game

0

De zwarte Samurai (Yasuke) heeft daadwerkelijk bestaan. Hij is in 1579 aangekomen in Japan en gestorven in 1581. De vrouwelijke ninja niet. Die is fictief toegevoegd.

-1

ik heb ff gegoogled en je hebt helemaal gelijk, nou dan is het helemaal goed. Zoals ik al zei ik stoor me nooit zo aan zulke dingen.

-1
test

Zover ik kan lezen is hij niet gestorven in 1582, maar is hij na de dood van zijn "meester" weg gestuurd naar een of andere religieuze plek. Daarna zijn er niet meer echt tekenen van hem vernomen zover ik kan vinden. Ik vond het ook ietwat vreemd om een do kere Samurai te zien echter lijkt het inderdaad op een (destijds) bestaand persoon gebaseerd te zijn.

0
test

Hij was geen samurai.

0

Ik dacht dat zijn dood niet bevestigd was, de waar/wanneer, alleen dat hij /waarschijnlijk/ bij honnoji weggestuurd werdt. En blanke samurai waren er ook, een Nederlander (van Lodensteyn) was zelfs 1 van de 2 eerste westerse samurai. Yasuke werd door Nobunaga gekozen uit een fascinatie uit een Christelijke delegatie en heeft met hem meegevochten

0
test

@Heer Mida Wat is je bron? Graag een relevante bron met APA bronvermelding, geen vaag forum ofzo. Gezien je altijd zo hooghartig praat neem ik aan dat je hoogopgeleid bent en dus ook met zo'n vermelding kan komen.

0
test

@Mythanics Ga je me daarna vragen om te bewijzen dat God niet bestaat?

2
test

@Heer mida. Sowieso doe je wel uit de hoogte met die 2e opmerking. Bewijs leveren van wel of geen samurai is minder moeilijk dan of God bestaat. Want dat laatste kan niet bevestigd maar ook niet ontkracht worden. wat betreft Yasuke, er wordt bijna nergens beschreven dat hij daadwerkelijk geen samurai was. Wij hier gaan ervanuit dat in Japan men zulke mensen niet als samurai wilden maar er zijn er nog meer geweest van buiten Japan. En het is overduidelijk dat Yasuke voor Nobunange van groot belang was. Hij stond naar verluid in zijn nabijheid toen Nobunanga na verlies zichzelf doodde. Als dat is gebeurd want sommige verhalen zeggen dat Nobunanga stierf in het vuur. Weinig slaven hadden een meester die zich zo over hen ontfermde. En Oda Nobunanga staat bekend om hard en lomp te zijn op het slagveld. Dus ik ga ervanuit dat die bewust koos wie dicht bij hem mocht staan. Met die gedachte denk ik wel dat we hem samurai kunnen noemen. Dus misschien geen officiële samurai, voor Nobunanga maakte dat geen verschil, deze man ging met hem mee, en was gewapend. En vocht mee. Dus hij werd vertrouwd. Doorgaans kregen ‘slaven’ geen wapens. En samurai betekend hij die dient, of in het Engels retainer. En juist dat is wel wat hij deed. Hij diende zijn heer. Zelfs na diens dood in dienst van een andere, die wel meer discriminerend was.

0
test

Zwak @Heer Mida, je gaat niet mee in mijn verzoek en het met een dooddoener af. Je wil dus enkel roepen en niet discussiëren. Jammer, maar het klopt dus dat ik zag dat je hooghartig van aard bent.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 19 mei 2024 - 19:48]

0

Aanbevolen voor jou