Webwinkel in Nieuw-Zeeland zet RX 6600 XT's te koop

Webwinkel in Nieuw-Zeeland zet RX 6600 XT's te koop

In Nieuw-Zeeland heeft een webwinkel alvast een drietal Radeon RX 6600 XT-videokaarten te koop aangeboden. De nieuwe AMD-kaart is nog niet officieel uit de doeken gedaan, maar op href="https://www.pbtech.co.nz/search?sf=radeon+rx+6600+xt&search_type=" rel="noopener noreferrer" target="_blank">PBTech</a> staan al drie smaken van PowerColor klaar voor de verkoop.

PowerColor lekte eerder zelf al het bestaan van RX 6600 XT- en RX 6600-kaarten uit. Destijds kwamen weinig (nieuwe) specificaties boven water, maar in Nieuw-Zeeland lijken ze zeker te zijn van 8GB aan GDDR6-geheugen. Dat volume wordt al langer verwacht voor AMD's nieuwe budgetkaart.

De drie verschillende soorten betreffen de Fighter-, Hellhound- en Red Devil-varianten van PowerColor. Het verschil zit hem voornamelijk in ontwerp en kleuren; dezelfde series zijn vanuit PowerColor ook verkrijgbaar voor bijvoorbeeld de RX 6700 XT-gpu's.

Screenshot van drie PowerColor-uitvoeringen van de Radeon RX 6600 XT in de verkoop.

Wat opvalt aan dit retail-lek is hoofdzakelijk de vraagprijs. Voor elke RX 6600 XT vraagt de webwinkel maar liefst 1.248,99 Nieuw-Zeelandse dollar. Omgerekend is dat circa 738 euro. 

In Nieuw-Zeeland liggen de videokaartprijzen sowieso een goede tik hoger dan in momenteel in Europa. Echter, de vraagprijs lijkt hier exorbitant hoog voor wat hoogstwaarschijnlijk een budgetkaart zou moeten betreffen. 

Hardnekkige geruchten uit de afgelopen tijd, voorspellen een adviesprijs van circa 399 dollar (en daarmee ook vaak euro) voor AMD's nieuwe instapmodel. De webwinkel vermeldt daarbij wel dat de kaarten pas 17 september verscheept worden, terwijl recente lekken de lancering "ergens in augustus" pinnen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zijn deze preventief gescalped of Australische dollars? Of beide? Of is dit normaal voor nieuwe grafische kaarten?

0
test

@Tad Why not both? Nieuw-Zeeland schijnt schrijnendere tekorten te hebben, waardoor de kaarten dus nu al flink duur lijken te zijn. Kan nog veranderen, maar omgerekend is dit dus bijna het dubbele van de (ruime) schatting die laatst werd gedaan over de prijs.

0

Aanbevolen voor jou