Steam draait nu ook op dashboardcomputer van Tesla

Steam draait nu ook op dashboardcomputer van Tesla

Sinds deze week zijn de dashboardcomputers van Tesla's Model S en Model X compatibel met gameplatform Steam.

Onduidelijk is nog welke Steam-games direct compatibel zijn met de dashboardcomputer, maar Tesla-voorzitter Elon Musk claimt dat in ieder geval Cyberpunk 2077, Elden Ring en "duizenden" andere Steam-titels vanuit de auto te spelen zijn.

De boordcomputer in Tesla's Model S en Model X is in samenwerking met AMD vervaardigd. Het mobiele systeem draait op een Zen+-cpu en een gpu die gebaseerd is op de Navi 23-chipset (RDNA 2), bekend van onder meer de Radeon RX 6600-videokaarten. Naar verluidt presteert de boordcomputer op het grafische aspect meer als een RX 6600M, AMD's laptop-gpu uit het middensegment.

Watch on YouTube

Met de update voor Tesla's boordcomputers maakt Musk zijn belofte van begin dit jaar waar. Steam als gameplatform werkende krijgen op de boordcomputers was een langetermijnvisie voor de autofabrikant. Hiervoor gaf enkel het op Linux gebouwde 'Tesla Arcade' toegang tot een select aantal spellen dat naar de boordcomputer geport werd. Daaronder vielen eerder al The Witcher 3, Cyberpunk 2077 en Cuphead. 

De succesvolle uitrol van de Steam Deck heeft Tesla mogelijk veel goeds gedaan in de integratie van Steam. Valve's eigen spelcomputer draait namelijk ook op een compacte AMD-chipset, evenals draaiende op een Linux-besturingssysteem: Steam OS. Valve's eigen besturingssysteem komt daarbovenop met Proton, een Windows-naar-Linux-emulatielaag voor allerlei pc-games. 

Games die volledig compatibel zijn met de Steam Deck, draaien daarom waarschijnlijk in veel gevallen ook op de dashboardcomputer van Tesla. Net als de Steam Deck biedt deze Tesla-versie van Steam overigens ook de mogelijkheid om allerlei draadloze controllers te verbinden. Volgens Musk is de boordcomputer daardoor nu zelfs compatibel met invoer van toetsenborden en muizen.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En het nut is? De hele tijd zo schuin moeten kijken terwijl je stilstaat op een parkeervak om een spelletje te spelen is ook niet fijn. Tijdens rijden heb je er toch weinig aan, wat mij betreft mag zelfs de bijrijder niet op dat ding tijdens het rijden een spel spelen, is namelijk te afleidend voor de bestuurder.

0
test

@SuperDre niet, slaat ook nergens op. Dit is geen rede om een auto van 50.000 te kopen.

0
test

@SuperDre Ik had begrepen dat het nut achter de luxe dashboardcomputer dus vooral in het laden schuilt. Zo'n Tesla tank je niet even vol in een minuut; dat vehikel moet een half uur aan de beademing. Het grotere scherm en de krachtigere boordcomputer zijn er meer om tijd te kunnen doden in lange laadsessies. Gewoon even Forza over het dashboard knallen, terwijl je wacht tot je weer echt verder kan rijden.

0
test

@TomKauw tja, daar heb je dan wel weer gelijk in.

0

Aanbevolen voor jou