ROG Ally X officieel onthuld

ROG Ally X officieel onthuld

Verschijnt deze zomer voor een adviesprijs van 899 euro

Afgelopen weekend heeft Asus officieel de ROG Ally X uit de doeken gedaan.

Eerder dit jaar meldde Asus al dat het later dit jaar de nieuwe versie van de gamehandheld uit zou brengen, maar afgelopen weekend werd het apparaat tijdens de Computex-beurs daadwerkelijk uit de doeken gedaan.

De Ally X heeft een SSD van 1 TB M.2 2280 en gebruikt 24 GB aan LPDDR5X-7500 RAM. De Windows-gamehandheld heeft dus meer werk- en opslaggeheugen dan het vorige model. Ook de batterij is verdubbeld naar 80Wh.

Verder draait de Ally X op dezelfde processor als de voorganger - de AMD Ryzen Z1 Extreme - maar er zit wel een nieuw moederbord in met een M.2 2280-slot om de opslag gemakkelijker te upgraden. Daarbij is het apparaat zelf zwart, in plaats van het witte vorige model, en moet de behuizing iets meer ergonomisch zijn. Het touchscreen van 7 inch en 1920x1080 blijft hetzelfde. De ROG Ally X moet ergens aankomende zomer verschijnen en gaat 899 euro kosten.

De eerste versie van de ROG Ally kwam in 2023 uit. Tom Kauwenberg gaf een 7 aan het apparaat in de Gamer.nl-recensie: "De ROG Ally overtroeft de Steam Deck weliswaar met krachtigere hardware en een mooier scherm, maar mist daadkracht op andere fronten. Zowel het geklungel met Windows-interfaces als de minder verfijnde besturing doen afbreuk aan de algehele ervaring, die maar zelden consolewaardig aanvoelt. De accuduur blijkt de achilleshiel: op vol vermogen kan de ROG Ally krap twee uur de ‘betere Steam Deck’ uithangen."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou