Asus brengt later dit jaar de ROG Ally X uit

Asus brengt later dit jaar de ROG Ally X uit

Op 2 juni vindt de onthulling plaats

Asus heeft de ROG Ally X aangekondigd, een nieuwe versie van de vorig jaar uitgekomen pc-handheld.

Het apparaat moet een verbeterde accuduur krijgen, maar behoudt wel hetzelfde scherm. Asus lijkt het dan ook als een nieuwe versie van de pc-handheld te zien, en niet zozeer een opvolger.

Volgens Asus gaat het om "veel meer" dan dertig tot veertig procent meer accuduur. De korte batterijduur wordt als een van de nadelen van de huidige ROG Ally gezien. Verder zou er meer geheugen in zitten dan de 16GB in het huidige model, is de kwaliteit van de knoppen verbeterd en wordt het apparaat makkelijker te repareren.

De ROG Ally X wordt op 2 juni tijdens de Computex-beurs te Taiwan volledig uit de doeken gedaan.

De ROG Ally kwam in 2023 uit. De draagbare pc draait om Windows 11 en heeft een AMD Ryzen-apu gebaseerd op Zen 4. Tom Kauwenberg gaf een 7 aan het apparaat in de Gamer.nl-recensie: "De ROG Ally overtroeft de Steam Deck weliswaar met krachtigere hardware en een mooier scherm, maar mist daadkracht op andere fronten. Zowel het geklungel met Windows-interfaces als de minder verfijnde besturing doen afbreuk aan de algehele ervaring, die maar zelden consolewaardig aanvoelt. De accuduur blijkt de achilleshiel: op vol vermogen kan de ROG Ally krap twee uur de ‘betere Steam Deck’ uithangen."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hm de batterijduur is inderdaad erg karig op de normale Ally. Hopelijk komt er dan ook een mod om de verbeterde accu op een normaly Ally aan te sluiten.

0

Aanbevolen voor jou