Radeon RX 6600 en RX 6600 XT ook genoemd bij PowerColor

Radeon RX 6600 en RX 6600 XT ook genoemd bij PowerColor

Ook PowerColor heeft voortijdig de Radeon RX 6600- en Radeon RX 6600 XT-videokaarten in de online portfolio meegenomen. Categoriepagina's voor de vermeende budgetmodellen verschenen tijdelijk op dehref="https://powercolor.com/products?id=1492658578" rel="noopener noreferrer" target="_blank"> website van PowerColor</a>, maar zijn inmiddels weer verwijderd.

AMD had op CES 2021 oorspronkelijk beloofd nog in de eerste helft van het jaar nieuwe RDNA2-budgetkaarten op de markt te zetten. De termen Radeon RX 6600 of Radeon RX 6600 XT werden daarbij niet genoemd, maar een groeiend aantal lekken lijkt de benaming al te bevestigen. PowerColor blijkt daar nu een van.

Screenshots van de PowerColor-website, maar daarop verschijning van de nog onaangekondigde Radeon RX 6600 XT en Radeon RX 6600.

Volgens eerdere lekken draaien de twee nieuwe videokaarten op AMD's Navi 23-gpu. Dezelfde chipset is al te vinden in nieuwe laptops met Radeon-graphics, maar bijvoorbeeld ook in de nieuwe Tesla. De kaart zou beschikken over een 8GB GDDR6-geheugen en een Infinity Cache van 64MB. 

De precieze kloksnelheden van de gpu's kunnen nog variëren, maar vooralsnog lijkt het erop dat de twee kaarten zich vooral richten op efficiënte 1080p-gameplay. 

Vooralsnog ligt er geen evenement voor de hand waar AMD de kaarten officieel uit de doeken kan doen. De toenemende hoeveelheid lekken lijkt echter een nabije aankondiging te voorspellen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou