Ook AMD en MSI blijven thuis voor CES 2022

Ook AMD en MSI blijven thuis voor CES 2022

Na een href="https://gamer.nl/artikelen/hardware/onder-meer-intel-en-microsoft-annuleren-ces-2022-aanwezigheid/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">eerdere leegloop van CES 2022</a> zeggen nog meer partijen hun aanwezigheid van de beurs af, waaronder chipgigant AMD. Daarnaast blijven MSI, Panasonic en IBM nog een jaartje thuis.

Zowel AMD als MSI hadden oorspronkelijk presentaties gepland op het evenement in Las Vegas. Van 4 tot 8 januari zou de beurs anno 2022 weer in fysieke vorm terugkeren (na een geheel digitale CES 2021), maar pandemievrees doet veel partijen afhaken. Recentelijk passeerde de Verenigde Staten een pijnlijk 'mijlpaal' van 800.000 coronadoden, terwijl de omikronvariant opwaait. 

Voor AMD geldt, net als vele andere partijen, dat de geplande onthullingen simpelweg per livestream door kunnen gaan. Tegenover CNET verzekerde AMD dat de livestream altijd al "digitaal georiënteerd" was en dat het vooral afstand doet van de persoonlijke aanwezigheid op de beursvloer. De gezondheid van zowel medewerkers als partners en consumenten werd als reden genoemd.

Onder de overgebleven partijen die wél aanwezig zullen zijn in Las Vegas vallen Sony, Samsung en LG. Hardware-giganten die sowieso puur digitaal 'aanwezig' zouden zijn, zoals Nvidia, hebben hun planningen onveranderd gelaten.

In respons op de eerste paar grote afhakers verzekerde de CES-organisatie CTA dat "de allerbeste maatregelen" genomen zijn en dat er geen reden zou zijn de fysieke beurs te annuleren. Per Twitter-berichten en blogposts liet het bestuur weten dat de vrijgekomen plekken opgevuld zijn met nog meer verschillende standhouders.

Sinds de nieuwe lading afhakers heeft de CTA geen nieuw statement afgegeven. Het totaal aantal fysiek aanwezige bedrijven zou volgens de berichtgeving nog altijd "meer dan 2200" betreffen.

De CES 2022-keynote van AMD, met vermoedelijk nieuwe Radeon-gpu's en Ryzen-cpu's, vindt vanaf 16:00 uur (Nederlandse tijd) plaats op 4 januari. De livestream is op veilige afstand te volgen via de AMD-website. MSI's geplande presentatie is te zien via de daarvoor opgezette Gameverse-website, vanaf 22:00 uur (Nederlandse tijd) op 4 januari. Van MSI worden nieuwe laptops en videokaarten verwacht, alsmede een groeiend aanbod beeldschermen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou