Nvidia lanceert beeldvergelijker ICAT

Nvidia lanceert beeldvergelijker ICAT

Als onderdeel van een nieuwe marketingcampagne rondom DLSS geeft Nvidia tegenwoordig een eigen beeldvergelijkingssoftware weg: ICAT. Middels het programma kunnen gebruikers zelf verschillende upscalingtechnologieën vergroten en zij-aan-zij bekijken.

Nvidia's eigen 'Image Comparison and Analysis Tool' (ICAT) is, in tegenstelling tot sommige andere beeldvergelijkers, geheel kosteloos en publiekelijk beschikbaar gemaakt. De software laat gebruikers zelf screenshots en videobestanden inladen, waarna deze gescynchroniseerd, gepauzeerd en in detail vergeleken kunnen worden. 

De bedoeling van ICAT is vooral om gebruikers zelf te laten ondervinden dat Nvidia 's zelflerende upscalingnetwerk inderdaad 'beter is dan spatial upscaling' en, volgens Nvidia, zelfs scherper dan native renders op hoge resoluties. Desalniettemin zijn gebruikers volledig vrij om ICAT op andere manieren in te zetten, indien gewenst.

Watch on YouTube

Rond de lancering van ICAT heeft Nvidia ook hun eigen 'Image Scaling'-gereedschap beschikbaar gemaakt in de laatste GeForce-drivers (versie 496.76)  voor hun eigen videokaarten. De technologie is niet direct vergelijkbaar met hoe DLSS gameplay -beelden verscherpt, maar laat gebruikers afbeeldingen naar wens slim verscherpen op verschillende resoluties. 

ICAT is sinds gisteravond gratis te downloaden via de officiële Nvidia-website, al lijkt automatische doorverwijzing naar de Nederlandstalige pagina vooralsnog dood te lopen. Wanneer gamers in de Benelux vrij gebruik mogen maken van de software is nog onbekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou