Gigabyte noemt Radeon RX 6600 XT met 8GB geheugen

Gigabyte noemt Radeon RX 6600 XT met 8GB geheugen

Hardware-fabrikant Gigabyte lijkt 8GB aan videogeheugen te verwachten voor de Radeon RX 6600 XT-videokaarten. Verschillende modellen verschenen op de website van de href="https://portal.eaeunion.org/sites/odata/_layouts/15/Portal.EEC.Registry.UI/DisplayForm.aspx?ItemId=76411&ListId=d84d16d7-2cc9-4cff-a13b-530f96889dbc" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Euraziatische Economische Commissie</a> (EEC), met verwijzingen naar het volume VRAM in hun benaming.

Gigabyte heeft nummertjes getrokken voor maar liefst zes nieuwe kaarten, elk een variatie op de Radeon RX 6600 XT. Mogelijk bestaat er ook een non-XT-model, maar die staat bij Gigabyte blijkbaar (nog) niet op de planning. Aan de andere hand: niet alle producten die bij de EEC opgegeven worden, worden ook daadwerkelijk in productie genomen.

Het is niet de eerste keer dat de aanstormende kaart genoemd is — laat staan de 8GB aan videogeheugen. In mei publiceerde ook ASRock eenzelfde lijst aan RX 6600-videokaarten via de EEC. Destijds werd ook 8GB in de naam verwerkt. 

Niet veel later in mei publiceerde Igor's LAB een uitgebreide uiteenzetting van de nieuwe videokaarten, met tal van nieuwe bevindingen over AMD's eerstvolgende kaarten. De Duitse tech-journalist verwacht dat de kaart vooral op 1080p-prestaties focust.

Screenshot van de EEC-website, waar Gigabyte nummertjes heeft getrokken voor een zestal verschillende Radeon RX 6600 XT-videokaarten.

De Radeon RX 6600 (XT) zou gebaseerd zijn op de Navi 23-gpu, die eerder al in de mobiele Radeon RX 6600M en Radeon Pro W6600 aangetroffen werd. In die varianten trekt de grafische chip kloksnelheden tot 2,9 GHz, tegenover een lager stroomrendement (circa 100 watt). De kaart zal hoogstwaarschijnlijk het lager geprijsde segment van AMD's RDNA2-aanbod spekken.

AMD-voorzitster Dr. Lisa Su heeft eerder toegezegd een budgetkaart (met een enkele fan als koeling) nog in de eerste helft van 2021 op de markt te zetten. De belofte betreft met alle waarschijnlijkheid een Navi 23-kaart — die dan nog komende week zou moeten lanceren. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou