Gelekte foto's tonen nieuwe Intel-koeler in actie

Gelekte foto's tonen nieuwe Intel-koeler in actie

Wederom zijn nieuwe beelden van Intels nieuwe standaardkoeler voor selecte cpu's uitgelekt. Zowel de processoren als de meegeleverde Laminar-koelers moeten nog officieel onthuld worden, maar ditmaal lekte meerdere foto's van het nieuwe ventilatiesysteem.

De eerste, concrete beelden van de nieuwe koelers lekten vorige week uit. Kort daarvoor bleek Intel intern al plannen te hebben voor maar liefst drie nieuwe 'stock'-koelers, maar de groeiende hoeveelheid beeldmateriaal online lijkt eerdere geruchten te bevestigen. 

Vorige week werd de zogenaamde Laminar RM1-koeler van Intel in het wild gespot; nu blijkt het de eerder getoonde RH-1 te betreffen — een hoger en vermoedelijk ook hoogwaardiger model. Hardware-ingewijde @momomo_us lekte aanvankelijk een productfoto, waarna andere lekkers de koeler ook in actie toonden (hierboven afgebeeld).

Intels nieuwe Laminar RH1 lijkt, in tegenstelling tot de met kunststof afgeladen RM1, uit voornamelijk aluminium te bestaan. Onder de ventilator schijnt blauwe led-verlichting en ook het Intel-logo middenin lijkt op te lichten bij gebruik. Vooralsnog blijkt er geen sprake te zijn van rgb-mogelijkheden.

Verdere specificaties over de nieuwe standaardkoeler zijn niet bekend. Wel zou bevestigd zijn dat de RM1 zich limiteert tot cpu's die onder 65 watt TDP opereren. De zwaardere RH1 zou bij luxere Alder Lake-processoren inbegrepen moeten worden, maar welke precies blijft onduidelijk.

De nieuwe desktopprocessoren (mét inbegrepen standaardkoelers) in de Alder Lake-generatie worden rond 5 januari 2022 verwacht. Hoogstwaarschijnlijk doet Intel op 4 januari de nieuwe rits cpu's uit de doeken, gedurende de ingeplande CES 2022-presentatie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waarom die verlichting. Ik snap daar echt helemaal niks van.

0
test

@WijvanWCeend Kasten met 'ramen' zijn al bijna tien jaar de norm en fabrikanten vinden het absoluut niet erg om daar iets meer in op te vallen. AMD deed het al, dus Intel doet volgen. Kunt de kabeltjes altijd doorknippen als je er geen zin in hebt. 't Is verder ook niet alsof die paar led-jes de prijs echt gigantisch opdrijven.

0
test

@TomKauw gewoon uitzetten ik heb hier ook zo'n kast met raam en alles kan ik dar in met leds aanzetten maar ik heb gewoon software matig alles uitgezet en ook inde bios staat die dingen uit

0
test

Oeh blauw. Cherenkov radiation.

0

Aanbevolen voor jou