Galax deelt meer details over 'Hall of Fame' DDR5-geheugen

Galax deelt meer details over 'Hall of Fame' DDR5-geheugen

Galax heeft nieuwe specificaties gedeeld van de 'Hall of Fame'-reeks (HOF) van DDR5-geheugen, met eerder beloofde snelheden tot 8.000 MT/s.

De komst van het HOF-geheugen werd eind 2022 al eens geteased, maar lijkt zo langzamerhand dichterbij te komen. In ieder geval de Chinese tak van Galax circuleerde recentelijk een officieel specificatie-overzicht (via VideoCardz), wat doet vermoeden dat de productie reeds afgetrapt is. 

Het DDR5-geheugen bestaat standaard uit een 32 GB-kit (2 x 16 GB) en komt in drie verschillende snelheden: 7.200 MHz, 7.600 MHz en de eerdergenoemde 8.000 MHz. Met elk stapje opwaarts komen iets tragere timings, daarnaast vergen de twee snelste kits een voltage van 1,5 volt, in plaats van 1,45 volt. 

Chinees specificatie-overzicht van Galax' HOF-reeks van DDR5-geheugen.

De beloofde snelheden zijn enkel haalbaar op Intel 700-chipset moederborden, als onderdeel van vooraf ingebakken Intel XMP 3.0-profielen. Over ondersteuning voor AMD's Expo-alternatief werd niet gesproken, al zijn de snelheden daarvoor toch al te hoog gegrepen. Ryzen 7000-processoren kunnen met AMD Expo-overclocking het geheugen immers niet hoger dan 6.400 MHz klokken. 

De HOF-geheugenmodules van Galax komen daarnaast met een reeks rgb-diodes op de bovenzijde. In vast Hall of Fame-motief zijn de modules wit gekleurd, al zou Galax eerder ook renders verspreid hebben van dezelfde schijven in het zwart. Onduidelijk is nog of ook die varianten nu in productie treden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou