Hackergroep Mogilievich claimt dat de vermeende hack van Epic Games afgelopen week in scène is gezet.
Afgelopen week meldde de groep nog 189 GB aan data te hebben gestolen van Epic Games tijdens een ransomeware-aanval. Het zou gaan om e-mailadressen, wachtwoorden en persoons- en betaalgegevens. Kort daarna reageerde Epic Games dat er echter 'geen bewijs' was gevonden voor de hack.
Dat klopt, zegt een woordvoerder van de de groep nu tegen Australisch nieuwsplatform Cyber Daily. Mogilievich zou de hack in scène hebben gezet om zogenaamde softwaretools om bedrijven als Epic te hacken aan daadwerkelijke hackers te verkopen. De groep hoopte met de vermeende hack nieuwe klanten aan te trekken, waarna er individuen software zouden hebben gekocht.
"We zijn geen ransomewaredienst, maar professionele oplichters", zegt de woordvoerder. Daarbij zouden kopers gevraagd zijn om screenshots van hun cryptowallets naar de groep te sturen, die weer gebruikt werden om anderen ervan te overtuigen dat Mogilievich ook in staat is om cryptorekeningen te hacken. Zo zou het 85.000 dollar hebben verdiend aan een valse hack van dronemaker DJI, zo meldt Cyber Daily.
Epic Games heeft nog niet gereageerd op het statement.
Grootschalige hacks vinden wel vaker plaats in de game-industrie. Eind 2023 werd Insomniac Games getroffen door een cyberaanval waardoor de volledige planning van de komende paar jaar en veel interne Sony-documenten op straat kwam te liggen.
Epic Games is de onwikkelaar en uitgever van Fortnite. Daarnaast runt het bedrijf de Epic Games Store, een virtuele winkel vergelijkbaar met Steam, en voorziet het honderden uitgevers en ontwikkelaars met de Unreal Engine, waarmee games worden ontwikkeld.