Update: volgens Epic Games is er momenteel geen bewijs voor een hack van het bedrijf.
"We onderzoeken het nog, maar momenteel is er geen enkel bewijs dat deze beweringen legitiem zijn", zegt Epic Games tegen Insider Gaming. "Mogilievich heeft geen contact opgenomen met Epic of enig bewijs geleverd van deze beschuldigingen. Toen we deze beschuldigingen zagen, die een screenshot waren van een darkweb-webpagina in een Tweet van een derde partij, begonnen we binnen enkele minuten met het onderzoek en namen contact op met Mogilievich voor bewijs."
"Mogilievich heeft niet gereageerd", vervolgt het bedrijf. "Het dichtstbijzijnde wat we hebben gezien als een reactie is deze tweet, waarin ze naar verluidt 15 duizend dollar en 'bewijs van vermogen' vragen om de vermeende data over te dragen."
Oorspronkelijk bericht: Er zou bijna 200 gigabyte aan data zijn gestolen van Fortnite-maker Epic Games na een ransomware attack.
Ransomwaregroep Mogilevich beweert de servers van Epic Games te hebben gehackt en data gestolen te hebben van de uitgever, dat meldt Cyber Daily. Het zou gaan om 189 GB aan e-mailadressen, wachtwoorden, persoons- en betaalgegevens. Dat kan om zowel de gegevens van medewerkers als klanten gaan; de details van de vermeende hack zijn nog niet bekend.
De data van Epic Games zijn volgens Mogilevich momenteel te koop. De betaaldeadline voor Epic Games is 4 maart, al specificeert de groep niet hoeveel geld er voor de data gevraagd wordt. De oproep van Mogilevich toont overigens ook aan dat geïnteresseerden buiten de studio de data ook kunnen kopen. Vooralsnog is er geen zogenaamd ‘proof-of-hack-materiaal’ geplaatst en heeft Epic Games nog niet op Mogilevich gereageerd.
Epic Games is niet het enige bedrijf dat recent tot doelwit is gemaakt door hackers. Eind 2023 werd Insomniac Games getroffen door een cyberaanval waardoor de volledige planning van de komende paar jaar op straat kwam te liggen.
Epic Games is de onwikkelaar en uitgever van Fortnite. Daarnaast runt het bedrijf de Epic Games Store, een virtuele winkel vergelijkbaar met Steam, en voorziet het honderden uitgevers en ontwikkelaars met de Unreal Engine, waarmee games worden ontwikkeld.