De vijf beste headsets voor PlayStation 5

De vijf beste headsets voor PlayStation 5

De beste opties voor hardcore en casual gamers, zelfs voor onderweg

Een goede gameheadset is haast niet meer weg te denken uit je gamesetup. Voor de serieuze online gamer kan een goede headset het verschil betekenen tussen winst of verlies en voor de casual speler is een comfortabele headset juist belangrijk. Het aanbod is gigantisch, maar wat zijn nou de vijf beste headsets voor de PlayStation 5? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. Alles vanaf de bank: Turtle Beach Stealth 700 Gen2 Max

Met de Turtle Beach Stealth 700 Gen2 Max kun je echt héél veel kanten op. Hij is draadloos te gebruiken met vrijwel alle platforms, en dus ook de PlayStation 5. Hij heeft daarnaast niet één, maar twee draadloze verbindingen: bluetooth en 2.4Ghz Wireless. Je kunt de bluetoothverbinding tegelijk inzetten met de draadloze verbinding van de headset. Op die manier kun je tijdens het gamen bijvoorbeeld bellen of Discord gebruiken op je telefoon. Dit maakt de headset perfect geschikt voor de casual gamer die zich graag vanaf de bank laat meeslepen in open spelwerelden of af en toe een fanatiek potje Call of Duty speelt met z’n vrienden. De headset is wel wat groot, dus meenemen voor onderweg zit er niet in.

Goed in:

 • Casual gaming

 • Meeslepende luisterervaring

 • Muziek beluisteren

 • Batterijduur van 40 uur

Minder goed in:

 • Je neemt de headset niet mee onderweg

 • Is wat minder comfortabel

Prijs: €169,99

Verbinding: 2,4Ghz wireless en bluetooth

Compatibiliteit: Volledig draadloos compatibel met alle platformen

RGB-features: Nee

Batterijduur: 40 uur

De Turtle Beach Stealth 700 Gen2 Max is hier beschikbaar.

 

2. Comfortabel voor de hardcore gamer: SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

SteelSeries heeft nog niet zo lang geleden het ontwerp van de Arctis-serie compleet vernieuwd, en de nieuwe headsets zien er geweldig uit. Het Deense bedrijf heeft bij het onder handen nemen van de verschillende ontwerpen ook gedacht aan de serieuze gamer die op zoek is naar een hi-fi headset. De Arctis Pro Nova Wireless ziet er niet alleen zo gelikt uit dat je hem prima op kunt houden als je na het gamen de deur uitgaat, hij is ook goed geschikt voor het luisteren naar muziek. Er is zelfs ingebouwde noise cancelling voor als je bijvoorbeeld in de trein zit. Dankzij de GameDac2 kun je de headset aansluiten op twee consoles of platforms tegelijk - bijvoorbeeld je PlayStation 5 en je game-pc. Daarnaast heeft ‘ie ook een bluetoothverbinding aan boord. Het enige nadeel is dat al die verbindingsmogelijkheden soms de soepele gebruikservaring een klein beetje in de weg zitten.

Goed in:

 • Noise cancelling

 • Mooi ontwerp geschikt voor thuis en onderweg

 • Goed voor de serieuze gamer

 • Zit lekker

Minder goed in:

 • Gebruikservaring niet altijd even optimaal

Prijs: €379.99

Verbinding: 2,4Ghz Wireless via Basestation, Bluetooth en minijack

Compatibiliteit: Draadloos met PlayStation, Xbox, Windows en Mac, bedraad met alles dat een minijackinput heeft

RGB-features: Nee

Batterijduur: Afhankelijk van gebruik noise cancelling, bluetooth en andere functies. Met alles aan ongeveer 12 tot 15 uur. Je krijgt twee batterijen bij de headset waarvan je de een kunt opladen terwijl je de headset gebruikt – dus je zit nooit zonder stroom.

De SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless is hier beschikbaar.

 

3. Flexibel op de bank én onderweg: Razer Barracuda Pro

Wel op zoek naar een headset die van alle markten thuis is, maar ben je wat minder fanatiek? Dan is de Razer Barracuda Pro misschien wel een goede optie voor je. Net als de SteelSeries Nova Pro Wireless kun je deze headset zowel op de bank als onderweg gebruiken, maar de Razer Barracuda is iets meer geschikt voor de casual gamer, terwijl de Nova Pro Wireless zich juist wat meer richt op de hardcore gamer. Ook de Barracuda Pro heeft twee soorten draadloze verbindingen en noise cancelling aan boord. De headset klinkt goed, maar is niet zo scherp en helder dat hij je gaat helpen om net die fractie van een milliseconde sneller te reageren. Geschikt voor de casual spelers dus, en wat minder voor hardcore gamers.

Goed in:

 • Zit lekker

 • Een echte alleskunner

 • Noise cancelling

Minder goed in:

 • Klinkt goed, maar gaat je niet helpen nét wat sneller te reageren (zoals bijvoorbeeld de SteelSeries)

Prijs: €249,99

Verbinding: 2,4Ghz Wireless en Bluetooth

Compatibiliteit: Ieder platform en er is een bijbehorende app voor Android en iOS

RGB-features: Nee

Batterijduur: 40 uur zonder de noise cancelling en gaming mode aan

De Razer Barracuda Pro is hier beschikbaar.

 

4. Simpel maar doeltreffend: Epos H3 (en de H3 Hybrid)

Alle headsets die we tot nu toe voorbij hebben zien komen zijn voorzien van allerlei technische snufjes, draadloze verbindingen en noise cancelling. Ze zijn echter allemaal wat prijzig. Ben je op zoek naar een wat goedkoper alternatief, zonder dat je in wilt leveren op geluidskwaliteit? Dan kun je zeker eens de Epos H3 checken. Het is alweer een wat ouder model, maar nog steeds zeker de moeite waard. Je verbindt deze headset gewoon met een kabel aan je controller en verder vallen vooral de stevige bouwkwaliteit en het goede geluid op. Hij heeft geen draadloze verbinding en hij is ook wat minder comfortabel dan bijvoorbeeld de Nova Pro Wireless of de Barracuda Pro. Ook kun je de microfoon niet loskoppelen, dus de headset is niet zo geschikt voor onderweg. Wil je toch een draadloze verbinding en de microfoon eraf kunnen halen? Overweeg dan het iets duurdere broertje, de Epos H3 Hybrid. Die is wel prima geschikt voor tijdens het gamen én onderweg.

Goed in:

 • Bouwkwaliteit

 • Prijs-kwaliteitverhouding

Minder goed in:

 • Comfort

Prijs Epos H3: €99,-

Epos H3 Hybrid: €179,-

Verbinding: Minijack

Compatibiliteit: Ieder platform met een minijackingang

RGB-features: Nee

Batterijduur: Niet van toepassing bij de H3, maar de H3 Hybrid gaat op een volle lading zo’n 41 (!) uur mee

De Epos H3 is hier beschikbaar.

 

5. Specialistisch en audiofiel: Austrian Audio PG16

Nog niet gevonden wat je zoekt? Misschien is dan de Austrian Audio PG16 wel wat voor jou. In tegenstelling tot de andere headsets, is deze PG16 gebouwd door een bedrijf dat normaal gesproken voornamelijk apparaten en koptelefoons maakt voor opnamestudio’s. Een iets andere insteek dus, en dat hoor je terug. Deze headset klinkt goed, héél erg goed. Dat zorgt ervoor dat hij je tijdens het online gamen net wat sneller laat reageren, maar dat je net zo goed kunt genieten van je favoriete muziek. Het ontbreekt echter wel aan dingen die je misschien verwacht op een gameheadset: knoppen op de buitenkant van de oorschelpen bijvoorbeeld. Een goed klinkende headset dus, maar hij sluit misschien wat minder goed aan bij de looks van je andere gamespullen.

Goed in:

 • Klinkt goed tijdens zowel het gamen als bij het luisteren naar muziek

 • Je hoort direct waar je tegenstanders zijn

Minder goed in:

 • Het ontwerp is een beetje saai

 • Geen knoppen op de buitenkant van de headset

Prijs: €139,-

Verbinding: Minijack

Compatibiliteit: Ieder gameplatform

RGB-features: Nee

Batterijduur: Er zit geen batterij in 

De Austrian Audio PG16 is hier beschikbaar.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

@MiquelGallardo Denk dat dit sentiment heel vaak heel waar is, maar we hebben het hier wel over console-gaming. Daar hebben veel gebruikers doorgaans toch liever iets wat kant-en-klaar in hun controller te prikken (dan wel draadloos compatibel) is, dan een semi-professionele constructie met kabeladapters en DAC's voor het allerzuiverste geluid.

0
test

Iemand ervaring met de Inzone modellen van Sony zelf? Ik had ze wel verwacht in dit lijstje. Of de Pulse 3d.

0

Aanbevolen voor jou