Rechter blokkeert Activision Blizzard-overname tijdelijk in de VS

Rechter blokkeert Activision Blizzard-overname tijdelijk in de VS

Gehoor wordt op 22 juni gehouden

Een rechter is akkoord gegaan op het verzoek van de Federal Trade Commission om de overname van Activision Blizzard door Microsoft tijdelijk te blokkeren.

Het was al geruime tijd bekend dat de Amerikaanse waakhond de overname van de Call of Duty-uitgever tegen wil houden. Eerder deze week bleek dat de FTC officieel een verzoek had ingediend om de overname in ieder geval tijdelijk tegen te houden, zodat deze niet door kan gaan voor de deadline van 18 juli. Dit zodat de FTC in alle rust de overname kan blijven onderzoeken.

Een rechter in Californië heeft daar nu gehoor aan gegeven. Daardoor moet er op 22 juni - nog voor de deadline dus - een verhoor plaatsvinden waarin de zaak wordt besproken. Daar mogen zowel de FTC als Microsoft van zich laten horen.

Microsoft gaf eerder deze week al aan niet onwelwillend tegenover de rechtszaak te staan. "We verwelkomen de kans om onze zaak in een federale rechtbank te presenteren", aldus directeur Brad Smith. "Wij geloven dat het versnellen van de rechtsgang in de Verenigde Staten er uiteindelijk voor zorgt dat er meer keuze en competitie komt binnen de markt."

Het Britse CMA gaf eerder ook al aan de overname, waar zo'n 68,7 miljard dollar mee gemoeid gaat, niet door te willen laten gaan. Diverse andere landen en waakhonden zijn echter wel akkoord, waaronder de Europese Commissie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het gaat allemaal niet echt soepel die overname het lijkt wel 30 fps

-10
test

Ondanks ik geen problemen heb met 30fps moest ik toch stiekem lachen hahaha.

-1

en dan te bedenken dat er 8 personen zijn die hun stukje plastic dat ze gaan minnen. Geef me toch een leuk gevoel om te zien dan mensen zo zijn

-9

Deze gebruiker is verwijderd

-4

Jij bent echt een Xbox hateboy hè? Ik zie je onder alle Xbox berichten negatief reageren. Wat nutteloos.

2
test

hahahah dit ik denk ik de mooiste opmerking die ik hierover tot nu toe gelezen heb. schitterend en meer had ik vandaag niet nodig. snap niet dat je voor dit een -7 aan score krijgt. anderszijde is dat nog eens extra grappig. HAhah

0
test

Dit is wat offtopic maar dat hele + en - rating systeem hier is echt belabbert, en een stap terug van de vorige site,.. zorg ervoor als website dat je allen + kan geven als een mening je aanstaat om het positief te houden, je weet nu al van te voren welke personen je direct gaan minnen, wat je ook zegt. of haal dat achterlijke systeem gewoon weg want het voegt echt niets toe. en het niet direct kunnen reageren op iemand als hij een reactie geeft, maar alleen op zijn eerste opmerking, alles loopt door elkaar... volgende keer de UX niet laten designen door een stagiere. of a.i.

0

Deze gebruiker is verwijderd

-5
test

@ali3n8tor ben het helemaal met je eens, ook al zeg je iets positief en je hebt een min weet je uit welke hoek die vaak vandaan komt. Of ze moeten het zo doen alleen een plus en min als je op iemand reageert.

-2
test

getuige mijn reactie, ik reageer op een post met min punten. Mense reageren op die van mij. Iedereen hier op dit onderwerp heeft en krijgt minpunten. Behalve ik. raar toch. eat is toch het bewijs dat dit nergens op slaat. nu ga ik misschien minpunten krijgen omdat ik het zo vraag maar het is toch gek dat iedereen minpunten krijgt. Ook op mijn reactie gereageerden behalve ik.

-2
test

@ALI3N8TOR Helemaal mee eens. Zei gelijk al dat het niks was met dat systeem. Eigenlijk is met de nieuwe site de enige vooruitgang dat het er beter uit ziet. Voor de rest is het alleen maar achteruit gegaan. Erg jammer.

1
test

Wellicht dat die minnen meer met je personaliteit te maken hebben dan met iets anders.

2
test

@Riyakuya. dat kan kloppen maar dat slaat nergens op. Want dan is precies wat zegt dat dit niet werkt. Of willende bezoekers alleen mensen die het altijd met elkaar eens zijn. Iedereencroelt dat we geen schepen zijn en dat sommige dat wel zijn. Maar nu net degen die zich daar zeker niet in gedragen krijgen minnen omdat we hun persoonlijkheid niet leuk vinden. daarmee willen mensen zeggen, ik vind jou niet leuk. Jij moet je maar aanpassen aan mij. Tot ik je wel leuk vind en dan beloon ik je met een plus Dat kan niet de bedoeling zijn van dit systeem waarbij je beloont zouden mogen worden op inkoud, goede argumenten, nette discussies of leuke goedgeplaatste grappen en niet of een persoonlijkheid aansluit

-1
test

Zeker, maar dat is niet meer dan terecht in mijn optiek. Bepaalde personen hebben een leuke of minder leuke persoonlijkheid (die na tig reacties inmiddels wel bekend is) en die plaatst een reactie. de lezer legt de relatie tussen de opmerking en de persoon(lijkheid), maw hoe bedoelt deze persoon naar alle waarschijnlijkheid de reactie. En die krijgt daardoor een min of een plus. Je wilt niet alleen maar plusjes kunnen geven want dan kunnen vervelende bezoekers gewoon doen wat wat ze blijven doen want het word niet bestraft. Nu reguleert het gamer bezoek zelf. Tenzij men een plaat voor zn kop heeft en al die minnetjes voor lief neemt. Dat is ook een keuze.

-3

Lijkt me een goed besluit. De FTC lijkt toch wel een erg tandeloze instantie te zijn, Microsoft schijnt deze deal er gewoon heen te kunnen drukken als ze dat zouden willen. Lijkt mij beter om een duidelijk signaal te geven naar de grote bedrijven dat dit niet de bedoeling is en dat de commissie eerst haar oordeel moet vellen over deze deal.

4
test

Het is voor beide partijen goed. Voor ftc stopt het nu even micro en voor micro komt het nu eindelijk voor als kort geding bij fedral court en niet voor bij de ftc eigen rechtbank in augustus pas. Voorbeide partijen is dit voordelig op dit moment klinkt raar maar is wel zo. Wat ik wel begreep is dat bij fedral court moet de ftc bewijzen dat dit nadelig is voor de consument met echt bewijs en niet aannames wat ze nu doen.

5

Ah ok, goed punt

1

Aanbevolen voor jou