Phil Spencer zou graag PlayStation- en Switch-games op Xbox zien

Phil Spencer zou graag PlayStation- en Switch-games op Xbox zien

'Ik weet niet wie er wat aan heeft dat Helldivers 2 niet op Xbox speelbaar is'

Xbox-topman Phil Spencer zou graag Switch- en PlayStation-games - zoals Helldivers 2 - op Xbox zien verschijnen, maar hij begrijpt dat dit niet gaat gebeuren.

Dat meldt hij in een gesprek met journalist Stephen Totilo in zijn nieuwsbrief. Volgens hem zouden PlayStation- en Switch-games meer dan welkom zijn op Xbox, en zou het vooral een positieve ontwikkeling zijn voor multiplayergames die baat hebben bij veel spelers.

"Kijk naar een game als Helldivers 2 - het is een geweldig spel, mijn complimenten aan het team dat ze het naar pc en PlayStation hebben gebracht - ik weet niet zeker wie er wat aan heeft dat het spel niet op Xbox verkrijgbaar is."

Spencer vervolgt: "Maar ik begrijp het. Er is een geschiedenis binnen console gaming dat games worden uitgebracht op een console, maar niet op andere plekken. Wij doen hetzelfde."

Toch staat Microsoft meer dan Sony en Nintendo open voor multiplatformreleases, zo bewees het bedrijf gisteren eens te meer door een video online te plaatsen waarin het liet weten vier games die voorheen exclusief op Xbox en pc verkrijgbaar waren naar PlayStation 5 en Switch te brengen. Het bedrijf sluit daarnaast niet uit dat er daarna meer spellen zullen volgen.

Tegen Totilo meldt Spencer dat de keuze om de vier games naar andere consoles te brengen niet is gedaan om de concurrentie over te halen hetzelfde te doen. "Ik probeer geen ruilhandel op te zetten. We doen dit om Xbox beter te maken."

In een uitgebreid achtergrondverhaal kijkt Gamer.nl naar de recente aankondiging van Microsoft en wat deze multiplatformstrategie inhoudt en voor de toekomst kan betekenen.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Helldivers 2

Helldivers 2 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Benieuwd hoe de Xbox fanboys hier dit weer mooi een positieve draai voor MS kunnen geven, dat het binnen hun narrative past. Dit is weer dat standaard typische hypocriete gelul van Phil Spencer. Ik ben me langzaam af te vragen hoeveel zelfbewustzijn Phil Spencer heeft als hij vragen beantwoordt.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 16 februari 2024 - 13:26]

-3
test

Xbox is al jarenlang voorstander van cross platform games. Dat is niet iets waar ze nu pas mee komen.

-1

Het is maar net in welke richting de wind waait. Het komt wel heel erg duidelijk over dat hij jaloers is op het succes wat PS heeft met Helldivers 2. Waarom brengen ze Halo Infinite MP dan niet uit voor PS, als ze zo graag dit soort uitspraken willen doen? Want laten we eerlijk wezen Infinite MP slaat nog geen deuk in een pakje boter qua player aantallen.

-1
test

Jaloers is een groot woord. Natuurlijk zou MS ook graag het succes van Helldivers 2 op hun platform ervaren. Dat zou ieder platform graag willen. Hij geeft verder toch ook aan dat hij begrijpt waarom de game niet naar Xbox komt. Tevens zullen Sea of Thieves en Grounded meer spelers gaan brengen op PlayStation dan Halo Infinite zou doen.

0

Het probleem met Xbox en waar ik een beetje schijt ziek van word is dat ze altijd maar alles willen, maar feitelijk zelf creatief bankroet zijn om het zelf te kunnen doen. Maar we moeten niet gaan doen alsof alles wat Xbox wilt doen en graag wilt ook werkt voor andere bedrijven. Ze kunnen nog zoveel willen, uiteindelijk hebben zij zelf deze keus gemaakt en kunnen ze niet verwachten dat Nintendo of PlayStation uit liefdadigheid ook hun games naar Xbox gaan brengen. PS brengt al een enkele game naar Xbox en straks zal dat ook nog wel meer zijn als het gaat om online games van Bungie. Wie weet zullen ze wel iets uitbrengen, maar het is niet alsof ze PS nu moeten gaan meetrekken in hun hele gefaalde Xbox brand. Laat ze zelf zorgen dat ze hun shit in orde hebben.

-2
test

Flip Flop Phil. ""every time we ship a game on PlayStation... Sony captures 30 percent of the revenue that we do on their platform and then they use that money... to do things to try to reduce Xbox's survival on the market." dat was Phil's uitspraak 6 maanden geleden, over games naar sony brengen :D

-2
test

Ja, en? Het klopt ook dat Sony 30 procent van de opbrengst vraagt voor games die op PlayStation uitkomen. Je kunt niet direct stellen dat ze dat geld vervolgens gebruiken om Xbox kapot te maken. Of dat daadwerkelijk waar is zal alleen Sony zelf weten. Echter is het natuurlijk niet vergezocht dat het geld dat ze in de PlayStation tak verdienen, ook weer in PlayStation geinvesteerd zal worden. Dat zal bij Microsoft hetzelfde gaan. Aan de andere kant verdient Microsoft wel weer de overige 70% aan gamers van een ander platform.

0

Aanbevolen voor jou