Microsoft brengt vier exclusieve Xbox-games naar PlayStation 5 en Switch

Microsoft brengt vier exclusieve Xbox-games naar PlayStation 5 en Switch

Het gaat om twee games die om de community draaien en twee kleinere titels

Microsoft heeft aangekondigd dat het vier verschillende games die voorheen exclusief op Xbox en pc beschikbaar waren naar PlayStation 5 en Switch brengt.

Dat meldde Xbox-topman Phil Spencer tijdens een speciale podcast die vanavond geüpload is. Spencer gaf niet aan om welke games het gaat, maar bevestigde wel dat Starfield en Indiana Jones and the Great Circle niet onder de betreffende vier games vallen.

Hoewel er geen games bekend zijn gemaakt, claimt The Verge te hebben vernomen van bronnen dat eerst Hi-Fi Rush en Pentiment naar de concurrerende consoles komen, gevolgd door Sea of Thieves en Grounded. Microsoft heeft dit nogmaals niet bevestigd. Wel meldde Spencer dat twee van de games live-service zijn en twee 'verborgen schatten', wat overeen komt met de bovenstaande vier games.

Spencer: "Ik geloof dat dat in de komende vijf of tien jaar exclusieve games, games die alleen maar op één apparaat uitkomen, een steeds kleiner onderdeel van de game-industrie worden."

Ondanks dat Spencer aangaf dat Starfield en Indiana Jones niet onder de vier games die naar PlayStation 5 en Switch vallen, sluit hij niet uit dat dit in de toekomst gebeurt. "Ik denk niet dat we in deze industrie ooit uit moeten sluiten dat een game naar een ander platform komt", zo meldde hij aan The Verge. "We richten ons op deze vier games en leren van die ervaring." Ondanks dat Microsoft op dit moment dus vier games overzet naar PlayStation en Switch, kunnen dit er in de toekomst meer worden. Wel benadrukt Spencer dat het doel is om het Xbox-merk te laten groeien.

Volgens Microsoft brengt het Xbox-exclusives naar de concurrentie omdat het bedrijf het Xbox-merk wil evolueren "om succes op de lange termijn te creëren voor Xbox en de industrie in zijn geheel".

Microsoft liet ook weten in Xbox-hardware te blijven investeren en dat Xbox-consoles de enige consoles blijven waarop Game Pass beschikbaar is. Het bedrijf werkt al aan een routekaart voor de volgende generatie consoles en heeft aankomend najaar ook een verrassing in petto.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hij zei ook iets van dat hun partners iets bekend zouden maken, zal Nintendo 1 of meer van deze games tijdens hun switch 2 aankondiging laten zien. Dat ze daarom niks zeggen.

[Reactie gewijzigd door hulstpower op 15 februari 2024 - 20:30]

0
test

Allemaal een storm in een glas water. De zogenaamde insiders mogen zich schamen. Ik hoop dat ze ervan leren. Overigens zegt phil dat ze niet van plan zijn om alles naar andere platforms te brengen, want het doel is mensen naar xbox te trekken. Alleen dat ze bepaalde games een grotere community willen geven en een groter podium. Wel een nuance verschil met het artikel.

2

Ben je serieus zo naief? Storm in een glas water? Je moet wel echt in deze corpo bullshit aandacht geschreeuw geloven dat het bij deze 4 games blijft? En wat was er dan fake? Uiteindelijk klopte de geruchten dus wel degelijk. Dat de xbox (console) niet meteen dood is, tuurlijk. Dacht je dat dit morgen al zou gebeuren? Maar die dag komt er wel zeker als de verkopen zover stagneren (zeker nu). Maar ik verwacht weer dat mensen hun narrative gaan veranderen. Bedoel…als je het terug kijkt, wat zeiden ze nou eigenlijk? Wie probeerde ze zo te overtuigen? Dit was gewoon raar. Het is almost alsof ze niet meer in zich zelf geloven.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 15 februari 2024 - 20:41]

-6

Doe maar rustig aan hoor. Lijkt "almost" alsof je een hartaanval krijgt. Was inderdaad een storm in een glas water.

4

Uhm dit was damage controlling vriend. Ze proberen hun community te behouden maar als je serieus gelooft dat het deze 4 zijn, dan lijk je net zo dom als die 4 in de podcast met een hoop gebla bla. Trouwens je reactie slaat ook nergens op, bijna alsof we een hele andere podcast hebben gezien. Dat xbox fans een narrative gaan aanpassen was wel weer te verwachten zoals altijd. Blijkbaar hebben ze mensen goed weten te overtuigen met dit Pr verhaal.

[Reactie gewijzigd door Eeeries op 15 februari 2024 - 20:48]

-7
test

zelf heb ik er totaal geen moeite mee als het niet bij deze games blijft. Ik ben blij dat ze het slim aanpakken en wel timed exclusive gaan. Zoals net Indiana Jones bijvoorbeeld. Het is echt een storm in een glas water. Niks aan de hand. Xbox gaat niet day1 games naar andere platformen brengen tenzij het titels zijn die al een multi plat achtergrond hadden. Ze gooien de xbox brand niet te grabbel. Het klinkt allemaal erg slim.

3

en wat is het probleem ? Op gamepass kan je al deze games spelen voor een vast bedrag. Microsoft wilt gewoon extra geld krijgen bij andere platformen en terecht. Een jaar gamepass is waarschijnlijk kwa kosten minder dan alle vier de games los kopen op de andere platformen.

0

Al die “leakers” weten helemaal niets. Dat is nu wel weer bewezen. Inderdaad een storm in een glas water.

-1

Dus die leakers hadden het fout dat er meerdere games naar PS komen? Volgens mij is het precies wat MS gister had aangekondigd. Of jullie zijn naief, steken kop in het zand of ontzettend in ontkennigsfase. Het is wel erg te merken aan die minnetjes hier. Toegeven is het laatste wat de xbox fanbase durft te doen.

-3
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou