Microsoft overwoog Sega, Bungie en andere bedrijven te kopen
Gamer.nl
Nieuws

Microsoft overwoog Sega, Bungie en andere bedrijven te kopen

Diverse e-mails komen boven drijven tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en FTC

Microsoft heeft in 2020 overwogen de Japanse uitgever Sega op te kopen. Ook had de Xbox-leverancier diverse andere gamebedrijven op het oog.

Dat blijkt uit e-mails die naar buiten zijn gekomen tijdens de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission, zo meldt The Verge. In november 2020 - vlak nadat er geruchten de ronde deden over een overname van Sega door Microsoft - verzond Xbox-baas Phil Spencer een e-mail naar Microsoft-CEO Satya Nadella en CFO Amy Hood, waarin hij toestemming vroeg om Sega Sammy over te nemen.

"We geloven dat Sega een gebalanceerde portfolio aan games heeft in verschillende segmenten met globale aantrekkingskracht. Dit gaat ons helpen om Xbox Game Pass te laten groeien, zowel op en buiten de console. Sega is het meest aantrekkelijke volgende wervingsdoelwit gezien diens globale pc-catalogus, mobiele aanwezigheid in Azië en globale merken op consoles via diens klassieke IP."

Bij Microsoft deed in 2021 ook een lijst de ronde van bedrijven die in de gaten gehouden moesten worden voor mogelijke overnames. Niet alleen Sega stond daar op, maar ook het inmiddels door Sony overgenomen Bungie, de mobiele gamesmaker Zynga (inmiddels onderdeel van Take-Two), Hitman-studio IO Interactive, Pokémon Go-makers Niantic en Hades-ontwikkelaar Supergiant Games.

The Verge laat ook een e-mail uit 2019 zien waarin Xbox Game Studios-baas Matty Booty de CFO van Xbox, Tim Stuart, probeert te overtuigen veel geld uit te geven aan het overnemen van studio's om Sony zo te verslaan op het gebied van abonnees. "We (Microsoft) zitten in de unieke positie dat we genoeg geld hebben om Sony failliet te laten gaan."

Vervolgens trekt Booty de vergelijking met streamingplatforms in de filmindustrie, en dat daar enkele grote platforms zijn waar andere bedrijven niet meer aan kunnen tippen. Met Xbox Game Pass kon Microsoft de concurrentie dan ook voor zijn. "Google heeft nog drie tot vier jaar nodig om een studio draaiende te krijgen. Amazon heeft nog niet bewezen dat ze gamecontent kunnen leveren. Content is de slotgracht die we hebben - we hebben een catalogus die op huidige apparaten draait en de mogelijkheid om nieuwe apparaten te maken. Sony is de enige andere speler die het tegen Game Pass op kan nemen en we hebben een voorsprong van twee jaar en tien miljoen abonnees."

Microsoft heeft in een statement aan The Verge geopperd dat de e-mail oud is en niet als valide strategische optie gezien moet worden. "Het refereert naar trends in de industrie die we nooit zijn gevolgd en heeft niets te maken met de overname (van Activision Blizzard)."

De rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission wordt gehouden omdat de FTC de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Als onderdeel van de rechtszaak komen er de laatste dagen allerlei interessante feiten boven tafel. Naast al het bovenstaande heeft Microsoft bijvoorbeeld laten weten dat het verwacht dat de volgende consolegeneratie in 2028 begint, dat The Elder Scrolls 6 op zijn vroegst ook pas dat jaar uitkomt, dat Microsoft vindt dat ze de console-oorlog hebben verloren, dat Call of Duty echt op PlayStation-consoles moet blijven uitkomen en dat de Indiana Jones-game van Bethesda en Machine Games alleen op Xbox en pc verschijnt. Lees hier een analyse van de rechtszaak tot nu toe.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered aangekondigd en uitgekomen
Gamer.nl
Nieuws

The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered aangekondigd en uitgekomen

De game werd vanmiddag officieel uit de doeken gedaan

The Elder Scrolls 4: Oblivion Remastered is vandaag officieel aangekondigd middels een livestream. De game is meteen beschikbaar.

In de aankondigingsvideo praatten Bethesda's Todd Howard en Matt Carofano over de nieuwe editie van de game. In eerste instantie werden beelden van het origineel getoond, dat in 2006 op Xbox 360 en pc en in 2007 op PlayStation 3 uitkwam. Er werd gekeken naar het belang van de release van dit origineel, dat openwereld-rpg's naar een hoger niveau tilde.

Vervolgens toonde de livestream beelden van de nieuwe versie van het spel. Daarbij lag er veel nadruk op de grafische verbeteringen van de game, die mogelijk worden gemaakt door Unreal Engine 5. Door de toename van details moeten spelers zich nog meer onderdeel van de spelwereld voelen.

Gameplay is ook op de schop gegaan. Hoewel de game trouw aan het origineel blijft, zijn gameplaysystemen verbeterd. Ook animaties van personages en vijanden zijn verbeterd. Tijdens gevechten vliegen de vonken en bloedspetters van het gevecht af. Hoewel de game door de meesten met een eerstepersoonsperspectief wordt gespeeld, is er ook een derdepersoonsperspectief, die in deze versie beter moet werken. Dialogen klinken natuurlijker, maar de soms opmerkelijke gesprekken die het spel zijn charme geven zijn behouden.

Oblivion Remastered wordt gezien als "de meest complete versie van Oblivion". Alle dlc - waaronder de verhalende uitbreidingen - zitten ook bij het spel inbegrepen. De game is nu verkrijgbaar op Xbox Series-consoles, Steam en PlayStation 5, en staat ook op Game Pass. De game kost 54,99 euro, al is er ook een Deluxe-uitvoering van 64,99 euro, inclusief de befaamde horse armor.

Er gingen al geruime tijd geruchten dat er een remake of remaster van The Elder Scrolls 4: Oblivion in ontwikkeling was. Er waren zelfs screenshots uitgelekt. Volgens die geruchten werkt Virtuos aan de remake, en dat blijkt nu ook te kloppen. De studio is ook bekend van de aankomende remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Batterijduur Switch 2 Pro Controller gelijk aan vorige versie
Gamer.nl
Nieuws

Batterijduur Switch 2 Pro Controller gelijk aan vorige versie

Maar hij laadt wel sneller op

De batterijduur van de Nintendo Switch 2 Pro Controller is gelijk aan die van de Pro Controller van de eerste Switch, terwijl hij wel sneller oplaadt.

Dat spotte Nintendo Life op de officiële website van Nintendo. Net zoals de Pro Controller voor de eerste Switch, gaat de Pro Controller voor de Switch 2 ongeveer veertig uur mee voordat hij weer opgeladen moet worden. De Switch 2 Pro Controller doet er echter ongeveer 3,5 uur over om zich volledig op te laden, terwijl dit met de eerste Pro Controller zo'n 6 uur duurde.

We wisten al dat de Switch 2 Pro Controller diverse toevoegingen heeft. Zo zitten er aan de achterkant twee nieuwe knoppen - de GL- en GR-knoppen - en is er net als op de nieuwe Joy-Cons een C-knop aanwezig waarmee GameChat opgestart kan worden. De controller heeft ook HD Rumble 2, wat voor nog gedetailleerdere force feedback moet zorgen.

Het was al bekend dat huidige Pro Controllers en Joy-Cons ook gebruikt kunnen worden op de Switch 2. Het is alleen niet mogelijk om met de huidige controllers de Switch 2 uit slaapstand te halen. De Switch 2 - alsmede de Switch 2 Pro Controller - verschijnt op 5 juni.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!