Microsoft: 'Xbox heeft de console-oorlog verloren'

Microsoft: 'Xbox heeft de console-oorlog verloren'

'De concurrentie blijft domineren en gebruikmaken van exclusieve content'

Microsoft claimt dat het bedrijf met het Xbox-merk "de console-oorlog heeft verloren".

Dat laat het bedrijf weten in een document ter voorbereiding van de rechtszaak tussen de Federal Trade Commission en Microsoft omtrent de overname van Activision Blizzard. The Verge-journalist Tom Warren plaatste fragmenten uit het document op Twitter.

Microsoft legt uit dat sinds de release van de eerste Xbox in 2001, Microsoft, Sony en Nintendo in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld zitten die door de industrie wordt aangeduid als "de console-oorlog". Het bedrijf meldt in het document letterlijk dat Microsoft "de console-oorlog heeft verloren". "De concurrentie blijft domineren en gebruikmaken van exclusieve content. Xbox staat qua verkoop consistent op de derde plaats, achter PlayStation en Nintendo."

In het document wordt ook gemeld dat Microsoft een marktaandeel van 16 procent heeft. De marktaandelen van Sony en Nintendo worden ook gemeld, maar die zijn met zwarte markering onleesbaar gemaakt. Qua omzet heeft Microsoft naar eigen zeggen 21 procent in handen.

Hoewel er in de bovenstaande beschrijving logischerwijs een kern van waarheid zit, probeert Microsoft de laatste maanden extra veel nadruk te leggen op hun nadelige positie ten opzichte van de concurrentie om zo de overname van Activision Blizzard door te drukken. De Amerikaanse Federal Trade Commission wil deze overname tegengaan om een monopolypositie van Microsoft te vermijden. Dat bedrijf probeert als reactie daarop naar buiten te communiceren dat het een relatief kleine speler is ten opzichte van Sony en Nintendo.

Gisteren kondigde Microsoft aan dat de prijs van Xbox Series X in de meeste regio, waaronder Europa, in augustus met 50 euro omhoog gaat. De prijs van Xbox Game Pass Ultimate stijgt met 2 euro per maand, de prijs van het reguliere Xbox Game Pass (voor consoles) met 1 euro.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat willen ze hier precies mee bereiken? "We hebben geen monopolie positie dus we zullen het vast ook niet krijgen!" ?

3
test

Dat ze abk mogen overnemen, net als dat sony overdrijft dat zonder cod ps het niet red. Hopelijk is het gezeur rond deze deal snel afgelopen hoe dan ook.

0

Het is inderdaad één groot toneelspel met Sony en Microsoft in de hoofdrol.

-1
test

ja dat is precies wat ze doen. zielig. Maar begrijpelijk. En ook ergens een kern van waarheid. Want zelfs met ABK in hun bezit gaan ze Sony en Nintendo niet voorbij. en als dat wel zou zijn is het nog geen monopolie omdat daarvoor de hele markt in handen moet zijn. Maar het is wel echt zielig gedrag vind ik.

[Reactie gewijzigd door watashi wa maurice desu. op 23 juni 2023 - 04:47]

0

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door vanduul (gebruiker is geblokkeerd) op 12 juli 2023 - 05:21]

-2
test

Nou nou nou .. lopen generaties achter, zwak en incompetent ... heb je de cijfers van Sony en MS wel eens vergeleken .. ?? over achterlopen , zwak en incompetent zijn gesproken ..

0

Deze gebruiker is verwijderd

[Reactie gewijzigd door vanduul (gebruiker is geblokkeerd) op 12 juli 2023 - 05:21]

-1
test

Deze gebruiker is verwijderd

2
test

Microsoft is een heel lief kuikentje. 'Ja dat is ik ook!' Hij vindt alles leuk en goed Er steekt geen kwaad in wat hij doet. Piep-piep-hoi, piep-piep-hoi, Microsoft Piep-piep-ja, piep-piep-ja, Microsoft Piep-piep-nou, piep-piep-nou, Microsoft Op zijn koppie staat een eierdop

[Reactie gewijzigd door Roolio op 22 juni 2023 - 17:27]

1

Aanbevolen voor jou