Volgende consolegeneratie begint in 2028 volgens Xbox

Volgende consolegeneratie begint in 2028 volgens Xbox

Call of Duty-games moeten ook dan nog op PlayStation-consoles uitkomen, zo claimt Microsoft

Volgens Microsoft zou de volgende consolegeneratie in 2028 van start gaan.

Dat claimt het bedrijf achter de Xbox-consoles in een document rondom de rechtszaak tussen Microsoft en de Federal Trade Commission die gisteren begonnen is (via IGN). Daarin schrijft Microsoft dat - mocht de overname van Activision Blizzard doorgaan - Call of Duty ook nog op volgende PlayStation-consoles uitkomt. "De afspraak moet verder reiken dan de startperiode van de volgende consolegeneratie (in 2028). Dus zal Call of Duty ook op volgende PlayStation-consoles uitkomen, mochten die uitkomen gedurende de tijdspanne van de afspraak."

Sony gaf eerder al aan dat men verwacht dat Call of Duty-games na de mogelijke overname niet meer op de volgende PlayStation-console uitkomen. Het bedrijf liet toen weten dat het 2027 aanhoudt als het jaar dat de volgende consolegeneratie begint.

De rechtszaak wordt gehouden omdat de FTC de overname van Activision Blizzard door Microsoft wil tegenhouden. Uit de rechtszaak is ook naar voren gekomen dat Microsoft meent dat ze "de console-oorlog hebben verloren" en dat de Indiana Jones-game van Machine Games alleen op Xbox, pc en Game Pass uitkomt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Tegen die tijd zullen de XSX/S en de PS5 toch wel wat meer echte current gen (dus geen cross gen) games hebben, toch...? TOCH!?

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 23 juni 2023 - 11:07]

-1

We gaan het wel zien in 2028

0
test

Die zijn/komen er al hoor. FFVII:Rebirth, FFXVI, Spider-Man 2, Wolverine…

2

Poehh! Flinke vangst in meer dan 2,5 jaar tijd zeg…

[Reactie gewijzigd door MooiMan op 23 juni 2023 - 19:36]

-2
test

Microsoft is gek, als ze 2025 bedoelen geloof ik het wel. Zonder "Pro" versies gaat 2028 echt niet gehaald worden de nieuwste consoles hebben nu al moeite met 60 FPS hou op laat staan over 5 jaar.

0
test

ja dus hebben ze gelijk dat hun overname van ABK niet de volgende generatie zal passeren. Vooral als die eerder komt niet. Maar dat de games als CoD ook op de ps6 zullen komen. Dat is niet gek van ze, maar dat is heel juist beoordeelt. Want dit stuk gaat eigenlijk niet over inschatten wanneer de volgende generatie komt. want in feite boeit dat vrij weinig mensen of dat 2027 of 28 of 26 zal zijn. Die komen wanneer ze komen. Maar dit gaat puur over een aantal organisaties overtuigen dat de betreffende overname de volgende generaties consoles niet zal overslaan bij de concurrentie.

0

Aanbevolen voor jou