Microsoft dient bezwaar in tegen CMA-uitspraak Activision-overname

Microsoft dient bezwaar in tegen CMA-uitspraak Activision-overname

Competition and Market Authority keurde de overname vorige maand af

Microsoft heeft officieel bezwaar ingediend tegen de uitspraak van het Britse CMA om de Activision Blizzard-overname af te keuren.

Vorige maand gaf het Britse Competition and Market Authority (CMA) diens uitspraak over Microsofts poging Activision Blizzard over te nemen. Verschillende waakhonden wereldwijd moeten namelijk hun goedkeuring geven over deze overname, wil deze door mogen gaan. CMA keurde de overname af.

CMA was van mening dat de acquisitie negatieve gevolgen kan hebben op het gebied van concurrentie in de groeiende cloudgamingmarkt. Dat zou volgens de commissie leiden tot minder keuze voor gamers in het Verenigd Koninkrijk. 

Microsoft gaf na de uitspraak al aan er tegen in te willen gaan, en dit is nu officieel gebeurd volgens een journalist van Bloomberg. Het Britse Competition Appeal Tribunal gaat hier nu naar kijken. Deze instelling probeert gewoonlijk binnen negen maanden met een oordeel te komen. Mochten zij van mening zijn dat Microsoft in het gelijk staat, dan mag het bedrijf de overname nogmaals door CMA laten keuren.

In veel landen en regio is de overname wel goedgekeurd, waaronder de Europese Unie, China, Japan en Brazilië. De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft echter een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft om te deal tegen te houden, al is er op moment van schrijven weinig bekend over de status daarvan.

View post on X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

9 maanden de tijde om voor een mogelijke herevaluatie... En dan nog eens de CMA die er naar moet kijken. Dat wordt dus 2025 of zo... Pfff. Hopelijk zetten ze er iets meer vaart achter!

0
test

Ik denk dat micro met cma of zonder hun dan de deal al lang heeft afgerond en kijken ze wel naar de straffen die ze krijgen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

-1

Maybe, het is allemaal wel 1 grote achtbaan dit!

-1

Ik denk dat het misschien niet zolang hoeft te duren. Het schijnt namelijk dat één van de prominenste leden van de CMA een advocaat is die eerder bij een firma geweerkt heeft die Sony vertegenwoordigd heeft. Dat is belangenverstengeling en damagnie. Kan me zo voorstellen dat dit een belangrijk gegeven is

0

Het wordt steeds sappiger. Er doet nu een verhaal over belangenverstrengeling (incl. bewijs) de ronde.

0

Dat is inderdaad waar ik op doel. Als dat daadwerkelijk het geval dan heeft de CMA zichzelf een brevet van onvermogen opgespeld. Elk lid dient natuurlijk onderzocht te worden of dergelijke belangen spelen, zo ja dan kan hij geen lid zijn of op zijn minst geen deel mogen nemen bij de betreffende zaak. En dan rijst natuurlijk de vraag wat Sony's aandeel hierin is.

0

Wat ik zal zei: Sappig!

0

Aanbevolen voor jou