Eerste The Witcher-game krijgt een remake

Eerste The Witcher-game krijgt een remake

CD Projekt Red heeft aankondigd dat er aan een remake van de eerste The Witcher wordt gewerkt.

Dat laat het bedrijf weten in een blogpost. De remake wordt volledig opnieuw gebouwd op Unreal Engine 5 door de Poolse studio Fool's Theory. CD Projekt Red houdt toezicht op de ontwikkeling. De productie van het spel zit nog in een vroeg stadium.

De codenaam van de remake, Canis Majoris, werd al eerder onthuld. Bij die aankondiging sprak CD Projekt Red over een verhaalgedreven, singleplayer openwereld-rpg die wordt ontwikkeld door een third-party studio bestaande uit mensen die eerder al aan The Witcher-games hebben gewerkt.

"The Witcher is waar het allemaal begonnen is voor ons", zegt studiohoofd Adam Badowski in een statement. "Het was de eerste game die we ooit maakten en dat was een groot moment voor ons. Teruggaan naar deze wereld en het remaken van de game voor een nieuwe generatie gamers voelt net zo groot, misschien zelfs groter dan dat."

The Witcher kwam oorspronkelijk in 2007 uit op pc. De game is gebaseerd op de boekenreeks Saga o wiedźminie van fantasyschrijver Andrzej Sapkowski. De game introduceerde hoofdpersonage Geralt of Rivia voor het eerst. Het is nog onduidelijk wanneer de remake uitkomt. "Hoewel het nog wat tijd gaat kosten voordat we klaar zijn om meer te delen over de game, weet ik dat hij het wachten waard wordt", besluit Badowski. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Van alle plannen voor remakes vind ik dit voor de verandering eens een heel goed idee. Paar jaar geleden nog eens geprobeerd te spelen, maar dit was allemaal wel heel erg houterig. Laat maar komen deze!

0
test

Ik heb alleen maar The Witcher 3 gespeeld, dus heb zeker interesse in deze remake!

0

Aanbevolen voor jou