Zeven verborgen parels die in juli uitkomen

Zeven verborgen parels die in juli uitkomen

Deze maand verschijnen er een aantal langverwachte games, zoals Stray, Xenoblade Chronicles 3 en Digimon Survive. Als deze games niet binnen jouw straatje vallen, is het mogelijk om eens te kijken naar een aantal minder bekende games die juli te bieden heeft.

Wie opzoek is naar een nieuwe big budget-game om dagen of misschien zelfs weken in te investeren, gaat deze voldoening in juli waarschijnlijk niet helemaal vinden. Dat betekent echter niet dat deze maand niet barst van de vermakelijke, interessante of meeslepende games om je volledig in onder te dompelen. Daarom zijn de hieronder benoemde zeven relatief onbekende games een kijkje waard als je niet weet wat je in juli moet spelen.

Stray

Madison – 8 juli

Madison is een psychologische horrorgame met een eerstepersoonsperspectief die in eerste instantie een beetje doet denken aan de P.T.-demo. Met een sterke atmosfeer, lugubere omgevingen en claustrofobische ruimtes is die vergelijking ook niet zo gek. Daarnaast belooft deze game vol met jumpscares te zitten voor de liefhebber.

In Madison bestuur je Luca, een man die wakker wordt in een donkere ruimte met bebloede handen en schijnbaar geen uitweg heeft uit deze benarde situatie. Onder druk en marteling van de kwaadaardige demon Madison wordt hij gedwongen om een macaber ritueel af te maken dat jaren geleden in ditzelfde huis was begonnen. Hierdoor moet Luca allerlei afschuwelijke taken verrichten. Het doel is om – zonder te sterven – de ceremonie af te maken met behulp van jouw vertrouwde camera.

Madison is vanaf 8 juli verkrijgbaar op pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One en Xbox Series X/S.

Watch on YouTube

Loopmancer – 13 juli

Ren, spring en vecht je een weg door deze realistische, driedimensionale cyberpunkwereld. Loopmancer ziet er uit als een interessante en indrukwekkend vormgegeven action-roguelite met platformelementen. Het spel speelt zich af in het jaar 2046 in een fictieve, futuristische stad met Oosterse invloeden genaamd Dragon City.

Het verhaal volgt privédetective Xiang Zixu, die tijdens zijn onderzoek van de moord op een bekende journaliste ook slachtoffer wordt en het loodje legt. Op mysterieuze wijze wordt Xiang echter wakker in zijn appartement, niet wetende wat er precies aan vooraf is gegaan. Voordat hij doorheeft wat er überhaupt is gebeurd, krijgt hij een telefoontje van een collega die hem vraagt om de moord op een bekende journaliste te onderzoeken. Het lijkt er op dat Xiang vastzit in een soort tijdslus, waarbij het oplossen van dit mysterie mogelijk de sleutel is. Xiang kan daarnaast verschillende wapens en gevechtscombo’s gebruiken tegen zowel normale vijanden als bazen.

Loopmancer is vanaf 13 juli verkrijgbaar op pc, maar hoort later ook naar consoles te komen.

Watch on YouTube

Eyes in the Dark – 14 juli

De cartoonachtige zwartwit-illustraties zorgen er voor dat Eyes in The Dark: The Curious Case of One Victoria Bloom meteen opvalt. De titel is een hele mond vol, maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Laat dat maar aan de monsters over die Bloom Manor teisteren in deze roguelite-platformer. Fans beschrijven de game als een soort kruising tussen Don’t Starve en Hollow Knight, vanwege de animatiestijl en de gameplay – al lijkt het tot nu toe niet zo uitdagend te worden als Hollow Knight.

Een mysterieuze duisternis teistert Bloom Manor, het huis van Victoria Bloom. Gewapend met een aan te passen zaklamp en katapult baan je je als Victoria een weg door door het constant veranderende huis en versla je hordes aan duistere wezens. Naast platformen en vechten zijn er ook de nodige puzzels om op te lossen. Het huis maakt dit je echter niet te makkelijk. Help Victoria om de duisternis te verslaan en haar geliefde opa die vastzit in Bloom Manor te redden.

Eyes in the Dark: The Curious Case of One Victoria Bloom is vanaf 14 juli verkrijgbaar op pc. 

Watch on YouTube

Endling: Extinction is Forever – 19 juli

Ondanks dat Ubisoft pas geleden aankondigde om gamers meer bewust te willen maken van klimaatverandering, zijn er ook tal van andere ontwikkelaars die dit soort kwesties al aankaarten in hun games. Endling: Extinction is Forever van ontwikkelaar Herobeat Studios is zo’n ecobewuste game. Deze aandoenlijk ogende 3D-adventuregame zit vol duistere en uitzichtloze ondertonen.

Je speelt als de laatst levende moedervos op aarde, die haar drie jonge welpjes veilig moet houden van alle gevaren. De wereld is in een slechte staat beland nadat de mens de voorraadreserves van de aarde heeft gecorrumpeerd, uitgebuit en vervuild. Moedervos leidt haar welpjes door dit gevaarlijk en verraderlijk terrein, terwijl de speler de unieke persoonlijkheden en angsten van deze welpjes leert kennen naarmate ze opgroeien. De game heeft een aantal survivalelementen, want één verkeerde zet kan de dood van een welpje betekenen. Dit is onomkeerbaar.

Endling: Extinction is Forever is vanaf 19 juli verkrijgbaar op pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. 

Watch on YouTube

Lord Winklebottom Investigates – 28 juli

Deze point & click-adventure speelt zich af rond 1920 en is geïnspireerd op mysterie- en detectiveverhalen zoals Sherlock Holmes en Agatha Christie. Het is een murder mystery-game met verassend goede en vermakelijke stemacteurs die de antropomorfische personages tot leven brengen. Liefhebbers van point & click-games mogen dit avontuur dan ook zeker niet overslaan.

Lord Winklebottom - een giraffe en meesterdetective - en zijn intelligente nijlpaardmetgezel dr. Frumple ontvangen een uitnodiging om naar een geïsoleerd eiland. Daar vindt echter een brute moord plaats die Lord Winklebottom en dr. Frumple opzetten voor een race tegen de klok om de moordenaar te vinden en deze zaak op te lossen. Het spel lijkt op een klassieke who-dunnit en bevat een complete cast aan kleurrijke, excentrieke en verdachte personages.

Lord Winklebottom Investigates is vanaf 28 juli verkrijgbaar op pc, Xbox One en Nintendo Switch. 

Watch on YouTube

Hazel Sky – 20 juli

Hazel Sky is een meeslepende adventuregame die zich afspeelt op een relaxed eiland. Spelers kruipen in de huid van Shane, een jongen die naar het eiland aan de kust van zijn vliegende woonplaats Gideon wordt gestuurd om te leren hoe hij een ingenieur kan worden. Dit gebeurt door het volbrengen van verschillende uitdagingen en taken, terwijl op het eiland ook genoeg mysteries en puzzels zijn op te lossen. Dit is dan ook een goede keus voor gamers die op zoek zijn naar een ontspannen avontuur.

Hoewel de game simpel en een beetje kinderlijk oogt, komen er verrassend complexe thema’s terug in het verhaal. Denk aan individualiteit, vrijheid, doel versus droom en familie versus liefde. Deze conflicten worden onder andere op gang gebracht door Shane’s nieuwe radiovriendin Erin, die zowel zijn tijd op het eiland als zijn kijk op wereld verandert. De ontwikkelaars waarschuwen overigens dat er beelden gerelateerd aan zelfmoord en letsel in het spel kunnen voorkomen, dus houd dat in gedachten.

Hazel Sky is vanaf 20 juli verkrijgbaar op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. 

Watch on YouTube

Bear and Breakfast – 28 juli 

Een andere aanrader voor gamers die geen behoefte hebben aan snelle actie of schrikmomenten, is de managementgame Bear and Breakfast. Deze cartoonachtige game met hilarisch uitgangspunt draait om Hark, een beer die samen met zijn vrienden een Bed and Breakfast wil beginnen in het bos. Op het eerste gezicht lijkt de game perfect om even mee te ontspannen, maar elke managementgameliefhebber weet dat het runnen van een bedrijf hard werken is.

Hark heeft als vriendelijke beer de beste bedoelingen om zijn gasten een warm welkom en prettig verblijf te geven. Je moet rekening houden met de decoratie, de faciliteiten, recreatie en nog veel meer. Vergeet niet: je bevindt je in het bos. Hamer en decoreer erop los terwijl je de gasten beter leert kennen, maar ga er ook zeker op uit om de verschillende natuurgebieden en hun geheimen te ontdekken.

Bear and Breakfast is vanaf 28 juli verkrijgbaar op pc en Nintendo Switch. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Madison doet me beetje denken aan Project Zero (ps2) waarbij je, met fotocamera, je begeeft in een huis vol spookjes. Die met die beer ga ik maar es keer oppikken.

0

Aanbevolen voor jou