De gamereleases van september

De gamereleases van september

In 2021 verschenen tot nu toe weinig grote games, maar in september komt het eindelijk een beetje op gang. Zo kunnen we aan de slag met Deathloop, Kena: Bridge of Spirits en Life is Strange: True Colors. Dit zijn de gamereleases van september!

 

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl

Tales of Arise

10 september – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

In de afgelopen jaren nam het tempo waarin de Tales of-games verschenen gestaag af, waardoor de verwachtingen voor het aankomende Tales of Arise hoog liggen. Het nieuwe deel gaat voor een ietwat gewijzigde grafische stijl en een nieuw vechtsysteem – waarbij combinaties met teamgenoten het nodige spektakel moeten opleveren – in de nieuwe wereld van Dahna. Daar is de bevolking tot slaaf gemaakt door het buurland Rena, waardoor Tales of Arise min of meer een wraakverhaal over de jonge Alphen en Shionne betreft. Niet elk deel van de langlopende franchise is een schot in de roos, dus we zijn benieuwd wat Bandai Namco deze keer aflevert.

Tales of Arise

Lost in Random

10 september – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc

Eens in de zoveel tijd brengt Electronic Arts een boeiende kleinere game uit. In september is dat Lost in Random. In deze game vertelt het Zweedse Zoink Games een duister sprookje over het meisje Even en haar magische dobbelsteen Dicey, die gevaarlijke werelden trotseren om haar zus terug te vinden. Gepaard met een sfeervolle vertelstem platformen en vechten spelers zich een weg door het koninkrijk Random, waarbij ze aan de hand van magische kaarten hun strategie bepalen. In een jaar vol goede indiegames is Lost in Random zeker een titel om in de gaten te houden.

Lost in random

Life is Strange: True Colors

10 september – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Een paar jaar terug ging Deck Nine dankbaar aan de slag met Life is Strange, niet wetende dat de studio ooit aan het roer van de franchise zou staan. True Colors voelt dan ook als een volwaardig nieuw deel, waarin Alex Chen vlak na thuiskomst te maken krijgt met een traumatische gebeurtenis. Naast het gebruikelijke tienerdrama en de empathisch behandelde serieuze onderwerpen bevat de game ook voor het eerst één grote spelwereld en wordt het niet in delen uitgebracht. Mocht Life is Strange: True Colors dus de juiste snaar raken, dan hoeven we daar maar eenmaal van bij te komen.

 • Bekijk Life is Strange: True Colors voor PlayStation 5 op Game Mania

 • Bekijk Life is Strange: True Colors voor PlayStation 4 op Game Mania

 • Bekijk Life is Strange: True Colors voor Xbox Series X en S op Game Mania

 • Bekijk Life is Strange: True Colors voor Xbox One op Game Mania

 • Bekijk Life is Strange: True Colors voor pc op Game Mania

 

Deathloop

14 september – PlayStation 5

Het is wat onwennig: een Microsoft-game als PlayStation 5-exclusive. Toch voelt Deathloop vooralsnog niet als een reliek uit een ander tijdperk – het combineert de speelse stealth-gameplay uit de Dishonored-titels met een boeiende tijdcyclus. In door de jaren zestig geïnspireerde omgevingen banen spelers zich een weg naar acht doelwitten voordat de dag zich herhaalt. Elke cyclus moet weer nieuwe geheimen, wegen en upgrades opleveren, waardoor uren oefening één perfecte poging oplevert. Deathloop heeft stijl, oogt vloeiend en zou zomaar een van de beste games van 2021 kunnen worden. 

Deathloop

Eastward

16 september – Switch en pc

Een indietitel die we al tijden in de gaten houden is Eastward. Niet in de laatste plaats vanwege de prachtige grafische stijl, die valt de omschrijven als een Game Boy Advance-game met veel dynamischere kleuren. Als een mijnwerker en een meisje met mysterieuze krachten reizen spelers per trein door een wereld die op instorten staat, om uiteindelijk de mensheid te redden van een dodelijk gif. Daarbij kunnen spelers tijdens puzzels en gevechten schakelen tussen de protagonisten en kleurrijke dorpjes bezoeken waar onder andere nieuwe gerechten kunnen worden gekookt. Ook dit is een indiegame om in september in het achterhoofd te houden.

 

Kena: Bridge of Spirits

21 september – PlayStation 5, PlayStation 4 en pc

Dankzij een soort mix van Pikmin, Pixar en Avatar: The Last Airbender springt Kena: Bridge of Spirits behoorlijk in het oog. Als de jonge Spirit Guide Kena moeten spelers een mythisch bos verkennen, waar geesten gevangen worden door een mysterieuze kracht. Dat doe je samen met de Rot, pluizige beestjes die op tal van manieren van pas komen. Denk aan het vasthouden van vijanden tijdens gevechten en het verplaatsen van objecten om omgevingspuzzels op te lossen. Verder is het overduidelijk dat Amber Lab is gespecialiseerd in 3D-animatie, want grafisch ziet Kena er prachtig uit. Wederom een potentiële indiehit dus.

Kena: Bridge of Spirits

Diablo 2: Resurrected 

23 september – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc

Helaas moest Tony Hawk-maker Vicarious Visions ervoor worden ingelijfd bij Activision, maar binnenkort krijgen we daar in ieder geval een veelbelovende remaster voor terug. Diablo 2: Resurrected is een heruitgave van het geliefde tweede deel uit de franchise, met nieuwigheden als een 4K-resolutie, verbeterde textures en ergens na lancering zelfs cross-play tussen consoles en pc. Na het zeer matige Warcraft 3: Reforged houden we echter nog een slag om de arm.

 

Lost Judgment

24 september – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One

Waar de Yakuza-serie beurtelingse gevechten omarmt, behoudt Ryu Ga Gotoku Studio de kenmerkende real-time knokpartijen voor de Judgment-games. Lost Judgment draait wederom om de misdaadzaken van detective Takayuki Yagami, die ditmaal een mysterieus dubbel delict rondom een school onderzoekt. Tussen het uiterst serieuze detectivewerk door is er uiteraard ruimte voor maffe zijactiviteiten, waaronder skateboarden, vr-simulaties bezoeken, boksen en robotgevechten voeren. Of Lost Judgment zich met de beste Yakuza-games kan meten is nog de vraag, maar voor de liefhebber is dat hoogstwaarschijnlijk bijzaak.

Lost Judgement

New World

28 september – pc

In September krijgt Amazon Games het eindelijk voor elkaar een eigen titel te lanceren. New World is nota bene een mmo, die met de afgelopen bèta zowel records brak als videokaarten sloopte. Het geheel is dan ook ambitieus: de game bevat een gigantisch open eiland genaamd Aeternum, waar spelers in kleine legers of solo missies voltooien, zich aansluiten bij een van de facties of gewoon de wereld verkennen. Ten tijde van behoorlijke verschuivingen in het mmo-landschap is de release van New World in ieder geval fascinerend om te volgen.

A New World

Overige releases

 • Lake (1 september, Series X en S, Xbox One en pc)

 • Surgeon Simulator 2: Access All Areas (2 september, Series X en S, Xbox One en pc)

 • WRC 10 ( 2 september, PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

 • Bravely Default 2 (2 september, pc)

 • The Medium (3 september, PS5)

 • Sonic Colors: Ultimate (7 september, PS4, Xbox One, Switch en pc)

 • Vampire The Masquerade: Bloodhunt early access (7 september, pc)

 • Bus Simulator 21 (7 september, PS4, Xbox One en pc)

 • The Tourist (9 september, PS5 en PS4)

 • WarioWare: Get It Together (Switch) - 10 september

 • NBA 2K22 (10 september, PS5, PS4, Series X en S, Xbox One, Switch en pc)

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De postbezorger game Lake wordt een day one aankoop.

0
test

@xeros hier hetzelfde! Hou van zulke games a la Firewatch. Hoe vind je hem? Ik ga nu aan m'n 2e dag beginnen. @UPS gaarne UPS simulator. King of Queens editie

0
test

Nee deze maand schaf ik niks aan ik wacht 8 dagen langer op Metroid Dread!.

0
test

@Baroness Hier hetzelfde!

0

Aanbevolen voor jou