De gamereleases van februari

De gamereleases van februari

Februari is het nieuwe najaar. Althans, zo lijkt het wanneer je een blik werpt op onderstaande releaselijst. Met Horizon Forbidden West, Elden Ring en Dying Light 2 is er eigenlijk al te veel om in één maand uit te spelen, laat staan als je indieparels als OlliOlli World en Sifu meerekend. Dit zijn de gamereleases van februari.

 

De gamereleases van de maand worden mede mogelijk gemaakt door Game Mania XP, hiermee spaar je coins, unlock je badges, ontvang je kortingen, krijg je persoonlijke vouchers en nog veel meer!

Lees hier meer over partnercontent op Gamer.nl.

Life is Strange Remastered Collection

1 februari – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Na het tegenvallende Remember Me wist Dontnod Entertainment nét genoeg geld bij elkaar te verzamelen om in 2015 Life is Strange uit te brengen. De episodische game werd geprezen om hoe bedachtzaam serieuze thema’s aan het licht komen en de bijna meditatieve intermezzo’s tijdens de chaos van het alledaagse leven. Voorloper Life is Strange: Before the Storm raakt vooral een gevoelig snaar bij degenen die bekend zijn met het eerste deel, dus is het fijn dat beide spellen zijn verpakt in de Life is Strange: Remastered Collection. Het valt nog te bezien hoe drastisch de games er grafisch op vooruitgaan, maar elke reden om Life is Strange weer eens te spelen is een goede reden.

Life is Strange

Dying Light 2: Stay Human

4 februari – Playstation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Na een lange ontwikkeltijd brengt Techland eindelijk Dying Light 2: Stay Human uit. Maak je geen zorgen: enkel wanneer je álles in de game wilt zien ben je er vijfhonderd uur mee zoet. Voor de gemiddelde speler is dat aanzienlijk minder, al lijkt er genoeg te doen te zijn in ‘The City’. Een diepgaand keuzesysteem is volgens de ontwikkelaar van invloed op de toestand van de stad, inclusief de verstandhouding tussen de vele facties. Ook is de combinatie van parkour en gevechten uitgebreid, met meer middelen om snel te vluchten van zombies zodra de zon ondergaat. Dying Light 2 heeft er alle schijn van een ouderwets leuke zombiegame te worden, dus zet hem zeker op je radar.

Bestel de game op Game Mania

Dying Light 2

OlliOlli World

8 februari – Nintendo Switch en pc

Roll7 komt in februari met een van de interessantste indietitels van 2022. OlliOlli World wordt ook wel de ‘Super Mario Word van de franchise’ genoemd, een natuurlijke stap naar een grotere wereld vol missies en kleurrijke personages als wandelende ijsjes en gespierde meeuwen. Naast de fantastische aankleding zegt de ontwikkelaar de gameplay nog verder te hebben verfijnd, met talloze uitdagingen om te behalen en high scores om te verbreken. Daarbij pakt de meest controversiële aanpassing – niet meer kunnen vallen – in onze eerste skatesessies verrassend goed uit.

 

Sifu

8 februari – PlayStation 5, PlayStation 4 en pc

Op 8 februari verschijnt nog een interessante indiegame in de vorm van Sifu. Daarin neemt een jonge kungfukrijger wraak op de moordenaars van zijn familie. In de praktijk mondt dat uit in spectaculaire vuistgevechten met grote groepen vijanden die alles doen om je een kopje kleiner te maken. Gelukkig krijgen spelers ook de beschikking over zo’n beetje alles in de omgeving: messen, stoelen, ramen en zelfs slim gebruik van de muur is een optie. Mocht je sterven, dan verstrijkt er een jaar en moet je het allemaal  weer opnieuw proberen. Sifu klinkt dus als een race tegen de klok, en tegelijkertijd een versnelde leerweg van de gemiddelde vechtsporter.

Sifu

CrossfireX

10 februari – Xbox Series X en S en Xbox One

Naar verluidt is het Chinese Crossfire de meest gespeelde multiplayergame ter wereld. Om de game in het Westen aan de man te brengen komen Microsoft en Control-maker Remedy met de vernieuwde versie CrossfireX. De gloednieuwe campagne moet vooral fungeren als een introductie tot de wereld van de game, waarna spelers aan de slag kunnen met een geüpdatete versie van de populaire multiplayer. Hoewel de game vooral de Counter-Strike-liefhebber aanspreekt, is het nog de vraag of CrossfireX voldoende succes zal hebben in het verzadigde shooterlandschap.

Bestel de game op Game Mania

crossfirex

Total War: Warhammer 3

17 februari – pc

Creative Assembly gaf met de Total War: Warhammer-spellen een nieuwe impuls aan de franchise. In februari komt de reeks met het derde deel ten einde. Die derde game lijkt vooral uitgebreider te worden dan voorgaande delen. Zo is de map van de campagne, die bestaat uit de fantasievolle Realm of Chaos en de iets realistischere Lands of the East, zeker twee keer zo groot als het vorige deel. Ook moeten Siege Battles gevarieerder zijn en zorgen Survival Battles – waarbij hordes van vijanden je bestormen – volgens de ontwikkelaar voor een bevredigendere climax. Als kers op de taart verschijnt later dit jaar ook nog Mortal Empires, een gigantische campagne die maps van alle drie de games combineert.

Bestel de game op Game Mania

Total War: Warhammer 3

Horizon Forbidden West

18 februari – PlayStation 5 en PlayStation 4

Voor Horizon Forbidden West heeft Guerrilla Games eens aandachtig gekeken naar wat een openwereldgame goed maakt. Zodoende beschikt protagonist Aloy over tal van middelen om de robotdino’s te bevechten en de spelwereld te verkennen – zoals een grijphaak en een Zelda-achtige zweefvlieger. Ook moeten zijpersonages een grotere rol spelen, en moet het nog altijd mysterieuze verhaal meer context geven dan in Zero Dawn. Forbidden West zou daarom zomaar eens een van de beste games van het jaar kunnen worden. We wachten gespannen af.

Bestel de game op Game Mania

Horizon Forbidden West

Destiny 2: The Witch Queen

22 februari – PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Bungie heeft geen woord gelogen toen het beloofde jaren aan content voor Destiny 2 te willen bieden. Momenteel staan er drie uitbreidingen voor de game gepland, waarvan The Witch Queen in februari verschijnt. De bijbehorende campagne speelt zich af in de nieuwe Savathûn's Throne World, waar spelers vechten tegen de Hive of Lightbearers: vijanden die net als Guardians ‘Light’ kunnen gebruiken voor hun aanvallen. Ook worden Glaive-wapens voor gevechten van dichtbij geïntroduceerd en is het met de uitbreiding mogelijk om nieuwe wapens te craften. Op 5 maart gaat ook de nieuwe raid van start, die spelers voorlopig zoet moet houden.

destiny 2 witch queen

Grid: Legends

25 februari - PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Grid: Legends is allesbehalve een serieuze simracer. Hoewel Codemasters na de remake van Grid extra aandacht heeft besteed aan de ‘feel’ van auto’s, moet Legends vooral draaien om snelle fun op het circuit. Geheel in stijl bevat de game daarom een verhaalmodus die het drama tussen coureurs onderling moet weergeven, alsmede een losse carrièremodus en een aantal multiplayermodi waarbij spelers zich naadloos bij elkaars race kunnen aansluiten.

Bestel de game op Game Mania

Grid Legends

Elden Ring

25 februari - PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

Na zeven soulslikes durft FromSoftware het aan om zijn geprezen formule toe te passen op een volledige open wereld. Elden Ring laat spelers vrij in een gotisch landschap, vol gevaarlijke vijanden, kleine verhalen en hints naar een vergane maatschappij. Los van grote eindbazen en kleinere kerkers met verrassingen, bevat de game ook grotere kerkers die spelers op verschillende manieren kunnen benaderen. Tel daar een aantal prettige verfijningen bij op, zoals Ashes of War die de vaardigheid en het type van een wapen eenvoudig aanpassen, en Elden Ring lijkt FromSoftware’s meest indrukwekkende titel tot op heden te worden.

Bestel de game op Game Mania

Elden Ring

Overige releases

 • Sherlock Holmes: Crimes and Punishment - 3 februari, Switch

 • Backbone - 9 februari, Switch

 • Edge of Eternity - 10 februari, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One

 • Lost Ark – 11 februari, pc

 • Dynasty Warriors 9: Empires – 15 februari, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Switch en pc

 • The King of Fighters 15 – 17 februari, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

 • Assassin’s Creed: The Ezio Collection – 17 februari, Switch

 • Martha is Dead – 24 februari, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc

 • Assetto Corsa Competizione – 24 februari, PlayStation 5 en Xbox Series X en S

 • Blood Bowl 3 – februari, Switch

 • Shredders – februari, Xbox Series X en S

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Horizon heb ik gepreordered die ga ik sowieso spelen. Edge of eternity en crossfirex ga ik via gamepass proberen. En mocht ik tijd overhebben dan ga ik dying light 2 nog halen. Elden ring is niet echt mijn ding dus die sla ik over. Maar genoeg voor ieder wat wils lijkt me deze maand

0

Aanbevolen voor jou