De endgame content uit Diablo 4 uitgelicht

De endgame content uit Diablo 4 uitgelicht

Game komt op 6 juni uit op pc, PlayStation en Xbox

Blizzard heeft een developer diary van Diablo 4 uitgebracht waarin meer verteld wordt over de endgame content in het spel.

Blizzard wil spelers zelf laten bepalen hoe ze progressie boeken in de endgame. Nadat het verhaal is uitgespeeld, krijgt men toegang tot een Capstone Dungeon. Door die uit te spelen ontgrendelt men de volgende world tier. Daarmee gaat men een level omhoog, wat de vijanden sterker maakt, maar ook grotere beloningen oplevert. Het is aan mensen zelf of ze dit willen doen.

Men kan naast de normale skill trees diens personage ook verder uitwerken met het Paragon-systeem. Hier kan men nog specifiekere customisatie toepassen op het personage en bepalen welke richting endgame upgrades opgaan. Daaraan gerelateerd is de Codex of Power, waar spelers Aspects kunnen inschakelen die verdiend worden in kerkers. Daarmee worden items die men vindt in de spelwereld weer krachtiger in de vorm van Legendary items.

Men kan ook terugkeren naar eerder uitgespeelde kerkers en die met Sigil aanpassen. Dat verandert de stijl en intensiteit van een kerker. Nightmare Dungeons zijn uitdagender, hebben extra opdrachten en bevatten mods genaamd Affixes. Als voorbeeld wordt de Hellgate Affix gegeven, waarmee zich in de kerker portals naar de hel openen waaruit monsters uit andere regio komen. De game bevat meer dan honderdtwintig kerkers, en elke kerker kan in een Nightmare Dungeon veranderen.

In de overkoepelende wereld van Diablo 4 valt tijdens de endgame ook genoeg te beleven. Zo verschijnen er gebieden genaamd Helltides, waarin monsters moeilijker zijn om te verslaan en er nieuwe omgevingseffecten plaatsvinden, bijvoorbeeld het vallen van meteorieten. Via een locatie genaamd de Tree of Whispers kan men voor premies op diverse monsters jagen. Dit kan zowel alleen als met andere spelers worden uitgevoerd. 

Diablo 4 komt op 6 juni uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Er komt ook een Xbox Series-bundel beschikbaar. Onlangs is er een bèta gehouden. Marvin Toepoel schreef in zijn preview: "Eigenlijk is heel Diablo 4 beter dan zijn voorganger rond deze tijd in het ontwikkelingsproces. Diablo 3 kwam immers pas na uitbreiding Reaper of Souls echt van de grond, terwijl Diablo 4 nu al laat zien dat het in zijn huidige vorm de komende tien jaar mee kan."

Watch on YouTube
Diablo 4

Diablo 4 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou