Steam-app om pc-vr-games op PlayStation VR2 te spelen arriveert op 6 augustus

Steam-app om pc-vr-games op PlayStation VR2 te spelen arriveert op 6 augustus

Een dag later komt de benodigde adapter uit

Op 6 augustus verschijnt er een app op Steam die mensen met een PlayStation VR2-headset in staat stelt pc-vr-games te spelen op de vr-helm.

Het was al bekend dat Sony eigenaren van de PS VR2 een manier ging bieden om pc-vr-games te spelen, en de app op Steam maakt daar dus onderdeel van uit.

De app geeft mensen de mogelijkheid om "vr-games en apps op Steam met de PS VR2-headset en PS VR2 Sense-controllers te spelen" en "de PS VR2 aan je pc te koppelen". Ook kan men vanaf dan firmware voor de vr-headset downloaden via de app, en settings van de PS VR2 aanpassen via het SteamVR-dashboard.

Eerder werd al aangekondigd dat mensen die de PS VR2 in combinatie met pc-vr-games willen gebruiken, ook een speciale adapter moeten aanschaffen voor 59,99 euro. Deze adapter komt vanaf 7 augustus - oftewel een dag na de release van de app - beschikbaar via PlayStation Direct en selecte winkels. Men moet daarnaast ook een DisplayPort-kabel aanschaffen die compatibel is met DisplayPort 1.4.

Logischerwijs moet de pc-hardware van de gebruiker daarnaast geschikt zijn om de PlayStation VR2 te gebruiken. Men heeft minimaal een Intel Core i5-7600- of AMD Ryzen 3 3100-processor met Zen 2-architectuur nodig met een Nvidia GeForce GTX 1650-videokaart of hoger. Voor AMD-hardware is een Radeon RX 5500 XT of RX 6500 XT of hoger benodigd. Ook is 8 GB werkgeheugen noodzakelijk.

Diverse functies van de PlayStation VR2-headset zijn overigens niet beschikbaar op pc. Denk aan oogtracking, adaptieve triggers, haptische feedback en HDR. Wel zal de bril per oog 2000 bij 2040 pixels weergeven met een gezichtsveld van 110 graden.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hoop voor PCVR gebruikers dat die opties zoals eyetracking en HDR later wel beschikbaar komt, vooral eyetracking kan dan voordeel bieden dmv foveated rendering waardoor mindere hardware toch wat betere graphics kan weergeven. Ook adaptive triggers en haptic feedback lijkt mij een kwestie van driversupport want veel VR games ondersteunen toch wel haptic feedback.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Dit is dan ook voor mensen bedoeld die al een psvr2 hebben en geen zin hebben om die troep van meta te moeten aanschaffen met alle privacy verplichtingen die daar bij horen

0

Aanbevolen voor jou