PlayStation VR2 kan vanaf later dit jaar pc-games afspelen

PlayStation VR2 kan vanaf later dit jaar pc-games afspelen

Fans vroegen al sinds de release van de vr-headset om de mogelijkheid

Sony Interactive Entertainment is van plan om dit jaar pc-ondersteuning aan PlayStation VR2 toe te voegen.

Dat liet het bedrijf weten in een bericht op PlayStation Blog. "We zijn blij dat we kunnen mededelen dat we op dit moment de mogelijkheid testen om PlayStation VR2-headsets toegang te geven tot games op pc", aldus content communications manager Gillen McAllister. "Dit moet nog meer gamevariatie bieden naast de PS VR2-games die via PlayStation 5 beschikbaar zijn. We hopen de ondersteuning in 2024 toe te voegen. Meer info volgt."

De toevoeging van pc-ondersteuning voor PlayStation VR2 is een belangrijke. Veel eigenaren vragen hier al sinds de release van de vr-headset om. De meningen over de line-up aan beschikbare games op de vr-helm is daarbij verdeeld, dus ondersteuning van pc-vr-games kan eigenaren in potentie toegang geven tot een veel groter aanbod aan spellen.

In de blogpost werden ook diverse PS VR2-games aangekondigd en releasedata van aankomende spellen gegeven. Zo werd citymanager Little Cities: Bigger! aangekondigd voor PS VR2, een nieuwe versie van Little Cities die op 12 maart uitkomt. Daarnaast werd Zombie Army VR onthuld, de eerste vr-game in de Zombie Army-reeks die ergens dit jaar verschijnt. Ook is er een update voor het in Nederland ontwikkelde Arizona Sunshine 2 uitgekomen, waarmee de harige metgezel Corgi wordt toegevoegd. Daarnaast is The Wizards – Dark Times: Brotherhood vandaag uit, verschijnt de actie-rpg Soul Covenant ergens dit jaar en staat Wanderer: The Fragments of Fate op 27 juni gepland.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De grote vraag/wens is dan natuurlijk of de PSVR2 bril ook aangesloten kan worden op PC, of dat je een PS5 nodig hebt.

0
test

Dat zou wel heel vreemd zijn. Lijkt me dat hij gewoon op PC aangesloten kan worden. Dat maakt de headset ook een heel stuk aantrekkelijker. De PC markt voor VR is een heel stuk groter dan die op de PS5.

0
test

Eindelijk Half-Life Alyx spelen. Beste nieuws van het jaar tot nu toe!

0
test

Ik denk dat je het verkeerd leest, je gaat geen PCVR games op de PS5 kunnen spelen. Of je snapt dat al wel en hebt een verkeerde keuze gemaakt als je graag HLA wil spelen.

0
test

Ik begrijp jouw niet. Ik bedoel dat ik straks op mn pc met de vr2 hl alyx en meer ga spelen. Wat heel nice is. Ben blij met de vr2 die heb ik liever dan een meta quest ofzo

[Reactie gewijzigd door themenace op 22 februari 2024 - 22:11]

0

Enerzijds snap ik wel dat psvr2 bezitters blij zijn met dit nieuws. Maar met deze zet loopt sony toch weer ver achter op de recente ontwikkelingen. Er is een ruim aanbod aan pcvr games. Maar verschillende vr ontwikkelaars stoppen inmiddels al met pcvr en sommigen hebben letterlijk op twitter gezegd dat pcvr min of meer dood is. En focussen op standalone quest. Dus leuk dat Sony dit ondersteunt maar eigenlijk ondersteunen ze een platform dat achterhaald en bijna dood is. Het 5 jaar oude half life alyx is erg goed maar het splinternieuwe asgards wrath 2 is even goed en die mis je nog steeds als je geen quest wil. Vr gaming is meta quest. Of je het nu leuk vindt of niet.

[Reactie gewijzigd door lightyears-1 op 23 februari 2024 - 03:59]

0

Aanbevolen voor jou