Hoogtepunten: PSVR2, nieuwe Kojima-titel, Fallen Jedi Order 2

Hoogtepunten: PSVR2, nieuwe Kojima-titel, Fallen Jedi Order 2

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Sony geeft nieuwe details over PlayStation VR2

Sony heeft tijdens CES 2022 nieuwe details gegeven over de PlayStation VR2.

De nieuwe virtualrealityheadset gaat officieel PlayStation VR2 heten. Zoals verwacht toont de headset een hogere resolutie dan de eerste helm: 4000 bij 2040 pixels (of 2000 bij 2040 per oog). Het hdr-beeldscherm is net als op de PSVR een oled, maar het blikveld is met 110 graden 10 graden meer dan de voorganger.

Lees verder

PlayStation

'Massaproductie van PlayStation VR 2 begint binnenkort'

De productie van de PlayStation VR 2 zou volgens een insider binnenkort beginnen.

Dat claimt hardwareanalist Brad Lynch op Twitter. Hij heeft vernomen dat de Chinese fabrikant Goertek binnenkort start met de massaproductie van de opvolger van de PlayStation VR-headset. Hij zou dit weer hebben vernomen van de betrouwbare Chinese analist 黑毛警长008. 

Lees verder

Pokemon

Death Stranding: Director's Cut verschijnt deze lente op Steam

Death Stranding: Director's Cut komt officieel naar pc. Het spel moet ergens deze lente op Steam verschijnen.

Dat is gisteravond aangekondigd. Ook ging de Steam-pagina live, al valt er nog geen precieze releasedatum of prijs te vinden. Wel is duidelijk dat 505 Games de pc-versie uitgeeft. Gisteren lekte de komst van Death Stranding: Director's Cut op pc al uit via een te vroeg uitgestuurd persbericht van Intel.

Lees verder

 

Sony kan backward compatibility PlayStation VR2 niet bevestigen

Sony kan nog niet bevestigen of de PlayStation VR2 backward compatible is met games die op de eerste PSVR zijn verschenen.

Het bedrijf kondigde eerder deze week de eerste details van het apparaat aan, waaronder de specs en de officiële naam. Ook onthulde Sony een vr-game gebaseerd op de Horizon-franchise.

Lees verder

PlayStation

Gerucht: Half-Life: Alyx komt naar PlayStation VR 2

"Zover ik heb gehoord wel. Ik heb echter geen idee wanneer het gebeurt. Ik dacht dat dit een van hun open geheimen was?", reageert Henderson op een analist die zich afvraagt of de game naar Sony's nieuwe vr-platform komt.

Half-Life: Alyx verscheen begin 2020 exclusief voor pc en ondersteunt alle Steam VR-compatible brillen, zoals Oculus Rift, HTC Vice en Oculus Quest. 

Lees verder

Half-Life: Alyx

Rainbow Six Extraction staat vanaf lancering op Xbox Game Pass

Dat heeft Ubisoft aangekondigd. Het was al bekend dat het spel op 20 januari uitkomt, maar nu blijkt ook dat het spel vanaf dat moment op Game Pass voor console, pc en de cloud staat.

Rainbow Six Extraction is een co-op shooter waarin spelers in verschillende modi samen vechten tegen alienparasieten. Daarbij kiezen ze een Operator uit Rainbow Six Siege met specifieke vaardigheden en een uitrusting om vervolgens op zoek te gaan naar de volgende doelstelling. De game komt naar Playstation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Stadia en pc.

Lees verder

Rainbow Six Extraction Chopper

Ghost of Tsushima is meer dan acht miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd inmiddels meer dan acht miljoen exemplaren van Ghost of Tsushima verkocht.

Dat heeft Sony aangekondigd tijdens diens CES 2022-presentatie. De game verscheen in juli 2020 op PlayStation 4. Afgelopen augustus kwam de Director's Cut uit op PlayStation 5 en PlayStation 4.

Lees verder

Ghost of Tsushima

Outer Wilds en meer games in januari naar Xbox Game Pass

In de eerste helft van januari komen er diverse games naar Xbox Game Pass, waaronder de indiehit Outer Wilds.

Outer Wilds is vanaf 6 januari verkrijgbaar op Game Pass voor console, pc en cloud. Het geprezen openwereld ontdekkingsspel speelt zich af in een zonnestelsel, waar de tijd vastzit in een eindeloze lus. De speler heeft steeds 20 minuten om de verschillende planeten te ontdekken en zo meer te weten te komen over de geheimen van het universum, voordat het zonnestelsel vergaat en de game weer vanaf het begin start.

Lees verder

Xbox Game Pass

Kojima werkt aan 'grote nieuwe titel'

Metal Gear- en Death Stranding-bedenker Hideo Kojima werkt aan een "grote nieuwe titel".

Dat meldt hij in een interview met het Japanse magazine Famitsu - via Destructoid. Hij praat over het nieuwe project van Kojima Productions: "Een grote titel, en een titel dat een nieuwe uitdaging vormt. De grenzen van entertainment vervagen in de nabije toekomst en ik wil dit jaar een stap maken richting het uitdagen van verschillende media en expressies."

Lees verder

Kojima Productions

'Star Wars Jedi: Fallen Order 2 wordt nog voor E3 onthuld'

Een mogelijk vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order zou nog voor E3 dit jaar worden onthuld.

Dat claimt journalist Jeff Grubb tijdens een recente Giant Bomb-stream. De stream zit achter een betaalmuur, maar de informatie werd getweet door Nibel. Aangezien E3 altijd rond juni wordt onthouden, zou de onthulling van het nog niet aangekondigde vervolg mogelijk al ergens in de komende vijf maanden plaats kunnen vinden. Mei wordt als mogelijke maand genoemd. Grubb claimt ook dat het spel ergens later dit jaar zou kunnen uitkomen, maar lijkt hier minder zeker over te zijn.

Lees verder

Star Wars Jedi: Fallen Order

De gamereleases van januari

Zoals gebruikelijk is de eerste maand van het jaar vrij rustig. Pc-spelers kunnen aan de slag met ports van Monster Hunter Rise en God of War, en zowel Ubisoft als Game Freak hebben iets te bewijzen met Rainbow Six Extraction en Pokémon: Legends Arceus. Dit zijn de gamereleases van januari 2022!

Lees verder

Pokemon

'The Last of Us-remake verschijnt in de tweede helft van dit jaar' 

De nog niet aangekondigde remake van The Last of Us zou wel eens in de tweede helft van dit jaar kunnen verschijnen, aldus insider Tom Henderson.

De over het algemeen betrouwbare journalist meldde dit op Twitter. Hij claimt van meerdere bronnen te hebben vernomen dat de remake ver af is en "mogelijk in de tweede helft van 2022" uitkomt.

Lees verder

The Last of Us Artwork

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou